Sant Boi commemora el dia de l’orgull LGTBI

L’Ajuntament de Sant Boi s’ha sumat als actes de commemoració del dia de l’orgull LGTBI penjant al balcó de la Casa de la Vila una bandera de l’arc de Sant Martí, símbol de diversitat i expressió de les reivindicacions del col·lectiu.

L'Ajuntament ha penjat la bandera al balcó de la casa de la Vila // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’Ajuntament ha penjat la bandera al balcó de la casa de la Vila // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

En commemoració al dia internacional de l’orgull LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals), l’Ajuntament ha col·locat una bandera de l’arc de Sant Martí com un gest públic de compromís de Sant Boi amb la igualtat d’oportunitats i la garantia dels drets socials de totes les persones, amb independència de l’orientació sexual. L’Ajuntament considera que la tolerància, el respecte i la dignitat intrínseca de cada ésser humà són valors irrenunciables.

En la propera sessió del Ple municipal, que tindrà lloc dijous dia 30 de juny, està previst que s’aprovi l’adhesió al manifest elaborat per la Generalitat de Catalunya amb motiu d’aquesta commemoració, amb el títol «Per un país de respecte als drets de les persones LGBTI i amb tolerància zero a la discriminació».

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI se celebra el 28 de juny en record dels disturbis de Stonewall de l’any 1969, quan en la matinada del 28 de juny es van produir un conjunt de manifestacions espontànies i violentes contra una redada policial al pub Stonewall Inn del barri novaiorquès del Greenwich Village. Aquests fets són considerats com l’inici del moviment d’alliberament homosexual a tot el món.

Recomanacions personalitzades