L’atenció per patologies de salut mental entre infants i joves s’ha doblat en els darrers anys

El director del Servei Català de la Salut, David Elvira, adverteix durant unes jornades a Sant Boi que les necessitats d’atenció d’infants i joves per problemes de salut mental han augmentat un 50% en els darrers deu anys.

El director del CatSalut, David Elvira, durant la jornada sobre Salut Mental // Ajuntament de Sant Boi

El director del CatSalut, David Elvira, durant la jornada sobre Salut Mental // Ajuntament de Sant Boi

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ha acollit una jornada sobre salut mental que ha comptat amb el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, que ha advertit que «hi ha hagut un fort increment en les patologies de salut mental entre el col·lectiu infantil i juvenil. En una dècada ha augmentat més del 50% la necessitat d’atenció d’aquest sector».

També ha afegit que «s’estima que els trastorns mentals poden representar un 1% del PIB en pèrdua de productivitat». A més, ha assegurat que la Generalitat destina «el 4,9% del pressupost total del Departament de Salut a l’àmbit de la salut mental» i ha avançat «un augment rellevant en el pressupost de l’any 2017».

50 associats al Clúster

Aquestes jornades s’han realitzat en el marc de l’assemblea ordinària del Clúster de la Salut Mental, impulsat per l’Ajuntament de Sant Boi, que ja compta amb 50 empreses associades. Un 72% són empreses i centres assistencials; un 13% és base relacional; un 11% són universitats i un 4% és l’administració. Durant l’any s’han dut a terme més de 30 esdeveniments en diferents categories, entre els quals destaquen la participació al Mobile World Congress, els projectes interclústers i les missions a Xile i Mèxic.

Durant l’assemblea general ordinària, el vicepresident del Clúster, Jordi Salvatella, ha destacat l’aprovació del Pla Estratègic, l’assoliment del certificat Bronze Level i l’entrada al programa Catalonia Clústers. La cloenda ha estat a càrrec de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, que ha destacat «la importància que té per la ciutat ser un referent mundial en salut mental i la capacitat que ha tingut Sant Boi per reconvertir un estigma en un valor positiu».

Recomanacions personalitzades