Lluïsa Moret reclama un salari mínim de 1.075 euros al mes

L’alcaldessa ha participat en un acte amb altres batlles socialistes de la comarca per reclamar un pacte entre Generalitat i empresaris per pujar el sou de referència fins als 15.000 euros a l’any.

Moret, conjuntament amb altres alcaldes de la comarca, durant l'acte reivindicatiu // PSC Baix Llobregat

Moret, juntament amb altres alcaldes de la comarca, durant l’acte reivindicatiu // PSC Baix Llobregat

El PSC del Baix Llobregat ha reclamat una millora dels salaris com a element clau per superar la crisi econòmica. El partit ha organitzat un procés de debat amb diferents agents socials, persones expertes i ciutadania en general per tal de discernir quins haurien de ser els ingressos mínims que permetin cobrir les necessitats bàsiques de les famílies, tenint en compte el preu mig dels habitatges, dels subministraments energètics, dels aliments i dels medicaments, entre altres factors.

Una de les conclusions d’aquest debat és que el salari de referència s’ha de situar entorn el 60% del sou mig. A Catalunya, l’any 2015 el sou mig va ser de 24.254 €. Això significa que el salari de referència dels treballadors i treballadores contractades a temps complert ha de ser com a mínim de 15.000 € anuals (amb un salari mensual de 1.071,4 € i 14 pagues).

Davant aquesta situació, el Partit dels Socialistes del Baix Llobregat es fixa l’objectiu d’establir aquest salari de referència a la comarca perquè qualsevol persona laboralment activa pugui cobrir les necessitats bàsiques de la seva llar i viure dignament. Per aquest motiu, els alcaldes socialistes han demanat “que la Generalitat faci un acord amb les associacions empresarials per tal de que s’apliqui aquesta mesura de forma immediata i que la mateixa Generalitat comenci a posar-ho en pràctica en les empreses que té subcontractades”, tal i com ha explicat el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Segons Poveda, fixar un salari de referència «facilitarà, a més d’assegurar les necessitats bàsiques, una major estabilitat a les plantilles i als mercats locals, incrementarà el consum i farà del Baix Llobregat una comarca més competitiva”. D’aquesta manera el PSC marca posicionament en matèria laboral de cara les eleccions generals del 26J.

Recomanacions personalitzades