El quiosc de la plaça Generalitat torna a la vida

L’Associació Circula Cultura ha recuperat l’antic quiosc de la plaça Generalitat amb un projecte sociocultural que pretén revitalitzar no només la plaça, sinó el barri de Marianao. A través del projecte Fes Kiosk, aquest espai buit torna a la vida per acollir les activitats que els veïns desitgin.

L'associació Circula Cultura gestiona la nova estapa del Kiosk de Marianao // Marc Pidelaserra

L’associació Circula Cultura gestiona la nova estapa del Kiosk de Marianao // Marc Pidelaserra

Marianao ha vist com l’antic quiosc de la plaça Generalitat torna a estar obert i la plaça tornen a passar coses. Més d’un any de feina i esforços després, des que un grup d’estudiants d’educació social va tenir la iniciativa de recuperar un espai buit de la ciutat, el projecte Fes Kiosk ha esdevingut una realitat. «Són un grup de joves que volen aportar el seu gra de sorra pel desenvolupament del barri, de la comunitat i de les persones», els defineix Sergi Frías, un dels responsables del laboratori d’emprenedoria CoBoi.

Després d’alguna obertura puntual, com en el cas del darrer Sant Jordi, el quiosc ha obert oficialment les portes amb la voluntat d’oferir una programació estable d’activitats culturals i comunitàries. S’ha constituït l’Associació Circula Cultura, a través de la qual els promotors del projecte pretenen que el màxim de veïns i veïnes del barri s’impliquin per convertir el quiosc en un punt de trobada, un lloc de dinamització social on les persones que tinguin inquietuds puguin expressar-se i oferir el seu temps i recursos a la resta de veïns.

«Ens trobem que ara l’espai públic són espais per compartir, però a la terrassa; per romandre-hi, però només tu sol al banc; pel joc, però la pilota està prohibida… Què ens aporta l’ús del carrer?». Així versa el manifest fundacional de l’Associació, que va llegir la Vicky, una  de les membres promotores del projecte, el dia de la inauguració. Un punt de partida reivindicatiu dels espais de socialització, que com expressen ells mateixos s’han vist alterats per l’urbanisme de les ciutats i les normatives de convivència, que a voltes dificulten les relacions socials. El projecte Fes Kiosk ve a trencar amb aquests apriorismes i vol que la plaça es revitalitzi i hi hagi activitats pràcticament cada setmana.

De moment, a la plaça Generalitat ja s’hi han fet tallers infantils, exposicions i hi ha programades activitats per la Festa de Barri de Marianao. També es celebrarà allà la primera CoBoi Fest, del laboratori que va incubar la idea.

Recomanacions personalitzades