Sant Boi debat sobre l’economia social i col·laborativa

El futur de les noves formes d’economia ha estat objecte de debat en una taula rodona promoguda pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. La sessió ha repassat les oportunitats que inclou aquesta nova forma d’enfocar l’economia a la societat actual.

La presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez, i l'alcaldessa Lluïsa Moret, durant l'acte // Ajuntmaent de Sant Boi

La presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez, i l’alcaldessa Lluïsa Moret, durant l’acte // Ajuntament de Sant Boi

En el marc del cicle El Baix Llobregat a Debat, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), La Gralla ha acollit la taula rodona L’economia social i solidària i col·laborativa. La sessió ha repassat les oportunitats que inclou aquesta nova forma d’enfocar l’economia a la societat actual i les experiències que s’han dut a terme en aquest terreny a Sant Boi i el Baix Llobregat.

A la taula rodona han intervingut Andrés Andrés, coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Local del CECBLL; Lucía Hernández, d’Ouishare, economia colaborativa; Víctor Galmés, responsable de projectes de la Federació de Cooperatives de Treball; Oscar Rando, director del projecte Gats d’economia solidària; i Sergi Frias, tècnic responsable i coordinador de CoBoi. José Luís Haro, tècnic de projectes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha estat el moderador.

A l’inici de l’acte l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha insistit en «la importància d’apostar per una economia en què les persones són el centre, un nou model econòmic que permeti generar ocupació digna i que funciona, ja que tenim projectes que ho demostren». En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Boi es va comprometre a treballar amb banca ètica el més aviat possible.

Moment de debat i reflexió

El Baix Llobregat a Debat va començar la passada tardor com un projecte participatiu que ha volgut implicar ajuntaments i entitats diverses dels trenta municipis de la comarca. La presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Conxita Sánchez, ha parlat del cicle de debats del que forma part aquesta jornada com un «espai de reflexió sobre els nous reptes que ha d’afrontar una comarca innovadora com la nostra». El cicle finalitzarà amb un congrés que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juliol a Sant Feliu de Llobregat.

Recomanacions personalitzades