L’Ajuntament es compromet a treballar amb la banca ètica

El ple municipal aprova una moció presentada per Gent de Sant Boi que estableix que l’Ajuntament de Sant Boi comenci a treballar amb l’anomenada banca ètica i cooperativa. L’equip de govern es compromet a fer un informe de viabilitat.

Ple municipal del mes de gener de 2016 // Marc Pidelaserra

Ple municipal del mes de gener de 2016 // Marc Pidelaserra

L’Ajuntament de Sant Boi ha adquirit el compromís de començar a treballar amb les banques ètiques i cooperatives. En el ple municipal del mes de gener es va aprovar una moció que insta el consistori a «promoure iniciatives de banca ètica i cooperativa». El pròxim pas per acabar treballant amb aquest tipus d’entitats serà «contactar amb les entitats de banca ètica que treballen a Catalunya» per conèixer com funcionen i els serveis que presten.

Tanmateix, es realitzarà un informe tècnic i, en cas que ratifiqui la viabilitat, l’Ajuntament optarà per «cancel·lar comptes bancaris amb entitats no ètiques» sempre i quan s’hagin amortitzat els préstecs pendents. A més, la moció també obliga a no establir «cap nou vincle» amb entitats que no siguin ètiques o cooperatives fora de casos extraordinaris que, en tot cas, segons la moció, s’hauran de justificar.

La moció, presentada per Gent de SAnt Boi, s’ha aprovat amb els vots favorables de PSC, ICV-EUiA, ERC, Gent de Sant Boi i CiU i amb l’abstenció de Cs i PP.

Recomanacions personalitzades