Milers de persones gaudeixen dels actes multitudinaris de la Festa Major

El correbars de la Festa Major Alternativa i el concert de Fangoria a l’avinguda Baldiri Aleu van congregar milers de persones, consolidant-se com els esdeveniments de carrer més multitudinaris de la festivitat. 

El correbars és un dels esdeveniments més multitudinaris de la Festa Major - Marc Pidelaserra

El correbars és un dels esdeveniments més multitudinaris de la Festa Major // Marc Pidelaserra

Un any més el dissabte de Festa Major és el dia on més gent surt al carrer a gaudir dels actes organitzats. Però n’hi ha dos que congreguen a més gent de cop, i que any rere any es van consolidant i més persones els marquen en vermell al programa: el correbars pel nucli històric i el concert de Festa Major. Milers de persones van assistir a ambdós esdeveniments.

Al vespre comença a haver-hi moviments estranys al voltant de l’Ateneu. Un grup de joves disfressats de bombolletes Freixenet es troba amb un altre grup que estan enllestint un altar amb una gerra de cervesa al capdamunt, com si d’una confraria de Setmana Santa es tractés. Són dos dels grups que van participar al concurs de disfresses que s’organitza durant un dels actes més multitudinaris de la festivitat: el correbars de la Festa Major Alternativa.

Les disfresses són un dels elements divertits de l'acte del correbars - Marc Pidelaserra

Les disfresses són un dels elements divertits de l’acte del correbars // Marc Pidelaserra

Any rere any aquest esdeveniment congrega a més gent i acaba col·lapsant el centre històric. I és que el recorregut és força curt, de l’Ateneu al bar la Masia a la rambla Rafael Casanova. A ritme del timbals de Brincadeira, les persones anaven ballant i saludant a les persones que des dels balcons observaven la disbauxa. L’acte va transcórrer sense incidències i sota l’atenta mirada dels policies locals que es van mantenir en un discret segon pla. Cap quarts de nou es van obrir els llums del centre històric, que van acabar de dissuadir a les persones que encara es trobaven a la plaça de l’Ajuntament i a la rambla.

A la nit, la festa es va traslladar al carrer Baldiri Aleu. Pujant des de Pau Claris ja s’albirava que el concert era de gran format i que no deixaria indiferent a ningú. Amb força puntualitat, la mítica cantant pop Alaska va fer acte de presència i el públic es va entregar des del primer moment a ritme de Mi Novio es un Zombie.

Fans a primera fila del concert de Fangoria // Marc Pidelaserra

Fans a primera fila del concert de Fangoria // Marc Pidelaserra

Els ritmes enganxosos de Fangoria van fer ballar a la immensa majoria dels assistents al concert de Festa Major, encara que no coneguessin ni una cançó. I és que la popularitat del personatge va fer que molta gent s’acostés al concert per veure-la. L’escenografia i l’espectacle de llums de Fangoria contrastava amb la quantitat de mòbils que els assistents alçaven per gravar les cançons o fer alguna fotografia del moment, convertint Baldiri Aleu en un dels carrers amb més llum de la nit santboiana.

El menú musical del dissabte no acabava aquí, ja que a la plaça de l’Ajuntament l’orquestra Cimarrón ho donava tot versionant cançons de Raffaella Carrá i a l’envelat de la Plaça Agricultura Kiko Veneno reivindicava que encara està en bona forma.

Milers de persones a Baldiri Aleu esperant el concert de Fangoria - Marc Pidelaserra

Milers de persones a Baldiri Aleu esperant el concert de Fangoria // Marc Pidelaserra

Recomanacions personalitzades