Els músics locals demanen pas a la primera edició del Bars’n’viu

L’envelat de la plaça Agricultura ha acollit per primera vegada el Bars’n’viu, un festival musical coorganitzat per ajuntament i diversos bars de la ciutat on quatre grups locals han pogut realitzar el seu primer concert de gran format.

Un instant de l'actuació de Les Txatys durant el Bars'n'Viu // Marc Pidelaserra

Un instant de l’actuació de Les Txatys durant el Bars’n’Viu // Marc Pidelaserra

La Festa Major 2016 de Sant Boi ha començat apostant pels músics locals. L’envelat de la plaça Agricultura, ben flanquejat per les barres que organitzen quatre associacions de la ciutat, es va començar a omplir de gent cap a les vuit del vespre, tot esperant la primera edició del Bars’n’viu, un festival de música organitzat conjuntament per l’Ajuntament i els bars musicals Knaya, Les Muses, Espai Weller, La Masia i Backstage.

«Li volem donar una volta a la política cultural de la ciutat», explica José Manuel González, regidor de Cultura, a Sant Boi Diari. «Volem crear una xarxa incorporant la gent que fa coses a la ciutat, i en aquest cas volíem sumar esforços amb els bars que són programadors culturals», comenta González. El Bars’n’viu persegueix l’objectiu de fer visible no només l’oferta musical de la ciutat, sinó de reconèixer la feina que fan aquests bars musicals durant la resta de l’any.

Els grups The Tweezers, Don’t Believe the Ad, Les Txatys i No-Star DJ estaven rere l’escenari acabant d’assajar, coneixent-se i passant els nervis plegats. «Estem súper contentes, és una oportunitat molt gran«, valora la Laura de Les Txatys. La resta de grups fan que sí amb el cap. Tots coincideixen a afirmar que festivals com aquest són necessaris per promocionar els grups locals i per crear sinergies entre ells.

«Ens encantaria que es formés una xarxa on fos més senzill posar en contacte grups i programadors«, indica el Sergi, vocalista de Don’t Belive the Ad. «Sempre hem cregut que si no ens ajudàvem entre nosaltres, ningú ho faria, i ara esperem que això canviï«, asegura el Javi, del mateix grup. Tocar a Sant Boi, en un escenari gran, amb més mitjans tècnics i davant de la seva gent, és tota una fita en la -de moment- curta carrera d’aquests artistes.

Un instant de l'actuació dels Don't Believe the Ad durant el Bars'n'Viu // Marc Pidelaserra

Un instant de l’actuació dels Don’t Believe the Ad durant el Bars’n’Viu // Marc Pidelaserra

«I a més tots els grups cobren, perquè la cultura s’ha de pagar», assegura Isabel Jiménez, responsable del bar Les Muses de Casablanca. Explica que tots els bars van rebre amb entusiasme la proposta del consistori d’organitzar aquest esdeveniment i van tenir molt clar que havien d’apostar per grups locals joves. «Aquest festival té un valor diferent, donem una oportunitat que agrada molt a grups que estan començant«, argumenta Jiménez, que a més valora molt positivament el treball fet amb la resta de bars i el consistori.

La rumba de les Txatys va obrir foc a l’envelat davant del poc públic que hi havia a primera hora del vespre. L’entusiasme, però, es contagiava, i en poques cançons la gent de les entitats que estaven a les barres ja s’animava a ballar. Poc a poc l’envelat va anar presentant millor aspecte i els grups locals s’anaven succeint a l’escenari, s’animaven entre ells, feien col·laboracions espontànies… S’ho passaven bé i, a la vegada, es reivindicaven.

El regidor de Cultura assegura que ja s’està treballant propostes conjuntament amb els bars de cara al festival Altaveu en la mateixa línia. La Festa Major 2016 ha estrenat apartat musical donant veu als de casa, perquè puguin tocar a casa. I sembla que aquesta serà la línia en les futures celebracions populars.

Recomanacions personalitzades