1.500 infants participen en el cros escolar «Running to Rio»

L’alumnat de 12 escoles públiques de Sant Boi ha recorregut els 12.522 km que separen la nostra ciutat de Rio de Janeiro, seu dels Jocs Olímpics, en l’activitat anomenada «Running to Rio». Ho han aconseguit a través de les proves d’educació física realitzades durant tot el curs.

Un instant del cros Running to Rio // Ajuntament de Sant Boi

Un instant del cros Running to Rio // Ajuntament de Sant Boi

El Cros Escolar «Running to Río» és un projecte cooperatiu d’educació física i valors que va dirigit als alumnes de cicle mitjà i cicle superior de primària. A principis de curs, el «comitè olímpic» els va fer l’encàrrec simbòlic de portar la flama olímpica corrent des de Sant Boi fins a la seu dels Jocs Olímpics a Rio de Janeiro (Brasil). El passat divendres va tenir lloc la darrera prova que completava la distància total de 12.522 km.

La cursa ha comptat amb la participació d’uns 1.500 nens i nenes de 12 escoles públiques de la ciutat. Del total d’alumnes, el dia del Cros final han participat prop d’un miler, la resta de corredors i corredores (500 aproximadament) han estat donants de quilòmetres. És a dir, que han participat fent una donació de tots els quilòmetres que han acumulat durant el curs. A les sessions d’educació física i durant el seu temps lliure, els nens i nenes han anat corrent i sumant quilòmetres.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de 12 centres escolars públics, dels quals nou van participar al cros final. Van ser l’Antoni Gaudí, Antoni Tàpies, Barrufet, Cooperativa, J.Ma Ciurana, Montbaig, Parellada, Rafael Casanova i Vicente Ferrer. Els altres tres centres participants (Amat Verdú, Benviure i Marianao) van fer donació de quilòmetres per assolir el repte. La Cabuda (mascota del Parc Sanitari Salut Mental) va participar aportant també uns quilòmetres durant el cros.

Recomanacions personalitzades