Lluïsa Moret es mobilitza contra la suspensió de la llei de pobresa energètica

L’alcaldessa de Sant Boi s’ha sumat a altres batlles d’arreu de Catalunya en la concentració davant la delegació del Govern d’Espanya per rebutjar que l’executiu central decidís presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei 24/2015 de pobresa energètica. 

Lluïsa Moret (centre), amb altres alcaldes i alcaldesses de l'Àrea metropolitana durant la concentració // Diputació de Barcelona

Lluïsa Moret (centre), amb altres alcaldes i alcaldesses de l’àrea metropolitana durant la concentració // Diputació de Barcelona

Diversos alcaldes de Catalunya han realitzat un acte de protesta davant la delegació del Govern espanyol a Barcelona en protesta per la suspensió de la llei de pobresa energètica. L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat hi ha participat per fer palès el rebuig de l’Ajuntament a aquesta suspensió.

Els consistoris que han participat en aquesta protesta han presentat instàncies perquè siguin traslladades a la Presidència en funcions del Govern espanyol amb la informació dels expedients que actualment cada municipi té en tràmit i han informat que, malgrat la suspensió de la Llei 24/2015, aquests expedients es continuaran tramitant per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

L’alcaldessa Lluïsa Moret ha explicat que s’ha de posar de manifest «l’esforç dels ajuntaments per estar al costat de les famílies que tenen dificultats per exercir el seu dret a un habitatge o que pateixen pobresa energètica«, i ha reclamat al Govern central i a la Generalitat que busquin solucions. Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat que l’acte «és un exemple del que hem fet i del que seguirem fent, perquè atendre les necessitats més bàsiques de la població és la nostra obligació». 

El Tribunal Constitucional va decidir suspendre la llei 24/2015 del Parlament en considerar que s’atribueix competències que no pertoquen a les comunitats autònomes. La llei 24/2015 preveia, entre altres, la suspensió dels talls de subministraments com la llum i el gas durant l’hivern a famílies que no poden pagar la hipoteca.

Recomanacions personalitzades