El Parlament es compromet a garantir el funcionament del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat

La Generalitat de Catalunya respon a les demandes dels ajuntaments i el Consell Comarcal i finalment pagarà el cost del servei aquest any. De cara als pròxims exercicis signarà un conveni amb el Consell Comarcal per garantir el seu correcte funcionament.

Vista lateral d'un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany

Vista lateral d’un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany

Llum verda al cofinançament entre el Consell Comarcal i la Generalitat de Catalunya del Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat. Així ho ha aprovat per unanimitat el Parlament de Catalunya a proposta del PSC.

La Generalitat normalment feia la seva contribució econòmica al servei mitjançant el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) però l’any 2014 va retirar aquesta aportació. Ho va tornar a fer l’any passat, posant en risc la continuïtat del servei.

El crit d’alarma llençat des del Consell Comarcal del Baix Llobregat i els ajuntaments del Delta han provocat la reacció de la Generalitat i la situació sembla que no es tornarà a repetir. El govern català ha acceptat el compromís de pagar la seva part aquest 2016 i, a més, signar un conveni amb el Consell Comarcal per tal de continuar col·laborant en els pròxims exercicis mitjançant els pressupostos ordinaris.

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat funciona des del 1989, treballa amb 18 municipis de la comarca i té un cost aproximat de 800.000 euros. El seu treball és bàsic en la lluita contra la reaparició del mosquit tigre i en la prevenció de virus com el zika o el chikungunya.

Recomanacions personalitzades