L’Ajuntament reclama a l’Estat que reactivi projectes inacabats malgrat que no hi ha govern

L’Ajuntament de Sant Boi passa comptes amb l’Estat i li reclama que acabi o comenci diversos projectes que considera estratègics per la ciutat: les obres de construcció de l’enllaç entre la C-32 i l’A-2, la reforma de la carretera comarcal C-245, el desmantellament de la subestació elèctrica i el trasllat de la caserna de l’Exèrcit del nucli urbà.

Imatge aeria de la caserna i la subestació del nucli urbà // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Imatge aeria de la caserna i la subestació del nucli urbà // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

El consistori es posarà en contacte amb l’Administració central per tal de desencallar diversos projectes històricament demandats i que es troben estancats. L’Ajuntament de Sant Boi considera que les obres de construcció de la connexió del cinturó de la Ronda Litoral amb l’autopista C-32, conjuntament amb la reforma de la C-245, són prioritàries ja que han patit «reiterades aturades i ralentitzacions«. L’equip de govern municipal les considera «indispensables per millorar la mobilitat en els accessos i sortides de la ciutat» de Sant Boi.

També considera una necessitat ineludible fer efectiu el trasllat fora del nucli urbà de les instal·lacions de la caserna militar d’acord amb el compromís assolit pel Ministeri de Defensa amb l’Ajuntament el mes de desembre de l’any 2007 i renovat el març de 2011.

Es reclama així mateix que Endesa i Red Eléctrica Española executin totes les obres previstes per traslladar fora del nucli urbà la subestació elèctrica de Sant Boi per així poder recuperar per a la ciutat un espai de centralitat urbana de 16 hectàrees de superfície.

El consistori sol·licitarà formalment reunions urgents als referents dels àmbits d’actuació corresponents a aquests projectes, un cop estigui constituït el nou govern, que no se sap si serà d’aquí a unes setmanes o després d’una nova convocatòria electoral.

Recomanacions personalitzades