La comunitat educativa demostra debilitat en la primera mobilització contra la supressió de línies de P3

Una quarentena de persones s’han concentrat davant de l’ajuntament de Sant Boiper protestar contra la proposta de la Generalitat de reduir de 35 a 33 les línies de P3 a la ciutat. És la primera mobilització que es produeix, i diverses persones assistents la qualifiquen de «fracàs».

Concentració fallida en protesta a les retallades de línies de P3 // Marc Pidelaserra

Concentració fallida en protesta a les retallades de línies de P3 // Marc Pidelaserra

La comunitat educativa de Sant Boi ha començat amb mal peu la reivindicació del manteniment de tots els cursos de P3 a la ciutat. S’ha realitzat una concentració davant de l’Ajuntament on hi han assistit poc més de quaranta persones, les quals tampoc han cridat cap tipus de consigna ni han repartit cap fulletó. Com a conseqüència, l’acte de protesta ha passat bastant desapercebut.

Diverses persones assistents a la concentració han lamentat aquest fet a Sant Boi Diari. Tres mares de l’AMPA de l’escola Maria Fernández Lara comentaven a aquest diari que tot plegat «és un fracàs» i s’han mostrat «perplexes» que no hi hagi assistit el conjunt de la comunitat educativa. Un membre de l’AMPA de l’escola Amat Verdú explicava que a Sant Boi «no hi ha cap tipus de sentiment d’unió entre AMPAs«, i que fins que això no s’aconsegueixi no es podrà «empènyer a l’Ajuntament a que es planti davant les retallades«. D’altres atribuïen la poca presència de manifestants a la rapidesa de la convocatòria i la falta de difusió.

Diversos regidors de l’equip de govern i de l’oposició han assistit a aquesta convocatòria, entre els quals hi era l’alcaldessa de la ciutat. Lluïsa Moret ha explicat que s’està valorant des de la Federació de Municipis de Catalunya sol·licitar una reunió amb la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, per tal d’iniciar «un procés de revisió del model educatiu per aconseguir que baixin les ràtios d’infants per aula«. Malgrat això, de moment la proposta de la Generalitat de reduir línies de P3 a la ciutat segueix sobre la taula.

Recomanacions personalitzades