Detingut un lladre violent gràcies a la pèrdua d’una màscara

Ingressa a la presó un home amb 29 antecedents policials per robatoris amb violència i intimidació que havia actuat a un forn de pa i un estanc de Sant Boi. Actuava amb màscara però la va perdre en un dels delictes i la gravació del seu rostre va ser clau en la investigació. 

Els Mossos d’Esquadra de Sant Boi han detingut a un home de 42 anys, veí de Castelldefels i de nacionalitat espanyola, amb un total de 29 antecedents policials. Alguns dels delictes (robatoris amb violència i intimidació la gran majoria) s’havien produït a Sant Boi, més concretament a un estanc i un forn de pa de la ciutat.

Segons explica la policia autonòmica a través d’un comunicat, l’home també havia actuat a altres poblacions com Cornellà de Llobregat, Sitges, Vilanova i la Geltrú i l’Hospitalet de Llobregat. El delinqüent aprofitava quan els treballadors estaven sols per intimidar-los amb una navalla o una arma de foc. L’objectiu: els diners de la caixa enregistradora.

Els primers robatoris van ser en un forn de pa santboià i en un estanc de Cornellà el passat set de febrer. Quatre dies després, també a Sant Boi, va tornar a robar amb violència i intimidació en un estanc. El lladre acostumava a utilitzar una màscara per amagar-se però en aquesta ocasió quan saltava per sobre del taulell de l’establiment la va perdre. Va tenir el rostre al descobert el temps necessari perquè les càmeres de videovigilància el gravessin i facilitessin la seva identificació.

Tot i que en un primer moment no es va poder localitzar el lladre multireincident, la investigació de la comissaria de Mossos de Sant Boi de Llobregat va donar els seus fruits. La descripció de la víctima de l’estanc santboià, així com les imatges de les càmeres, van ser clau per poder trobar-lo. Si no hagués perdut la màscara, segurament no hauria estat possible la seva detenció i el posterior ingrés a la presó.

Recomanacions personalitzades