Tensió entre veïns i Ajuntament pel desmantellament de l’antena de Marianao

Després que la justícia desestimés el recurs que va presentar l’empresa Vodafone, la Plataforma de Marianao Contra les Antenes de Telefonia Mòbil pressiona a l’Ajuntament perquè desmantelli immediatament l’antena que hi ha al carrer Rubió i Lluch. El consistori, però, no vol actuar amb tanta celeritat.

Veïns de Marianao durant la concentració contra la instal·lació de l'antena // Javi Sánchez

Veïns de Marianao en una concentració de l’any passat contra la instal·lació de l’antena // Javi Sánchez

Tensió entre veïns del barri de Marianao i l’Ajuntament de Sant Boi. El motiu és el desmantellament de l’antena de telefonia mòbil que hi ha al carrer Rubió i Lluch, un cop la justícia ha desestimat el recurs que va presentar l’empresa Vodafone per evitar que es precintés i desmantellés l’antena. Així, els veïns entenen que l’Ajuntament «està plenament legitimat jurídicament i políticament» per retirar aquesta antena, i no entenen perquè encara no s’ha iniciat aquest procés.

En el ple municipal d’aquest mes de gener, el portaveu de la plataforma, Rafael García, va intervenir per reclamar a l’equip de govern «que compleixi els acords del mes de maig de 2015«, que consisteixen en «desmantellar el més aviat possible l’antena, rescindir els contractes que tingui amb Vodafone, i que es convoqui una reunió urgent per abordar el desmantellament«.

En el torn d’intervencions dels grups polítics, el govern no va confirmar quan es duria a terme l’acció de desmuntatge de l’antena, fet que va crispar els ànims. García, en una reacció airada, va aixecar-se i exclamar que «serem els propis veïns els qui acabarem tirant l’antena al terra«.

La indefinició de l’equip de govern

Josep Puigdengolas, primer tinent d’alcalde, va explicar que l’antena de Marianao està suspesa. «Ara ens trobem en una segona fase on hem de buscar una solució consensuada per totes les parts«, va explicar. Puigdengolas va confirmar que els veïns rebran en els propers dies un calendari de reunions per continuar parlant sobre la problemàtica, i aquest va ser el fet que va tensar la situació. La Plataforma no entén què és exactament el que frena l’ajuntament a l’hora de desmantellar l’antena i rescindir els contractes amb Vodafone, atès que l’operadora no ha volgut retirar l’antena i aquest va ser l’acord al que es va arribar amb els veïns.

Un cop acabat el ple municipal, diversos veïns es van quedar parlant amb l’alcaldessa Lluïsa Moret i el propi Puigdengolas i els van traslladar el malestar dels veïns, que en comptes de reunions s’esperaven accions concretes. En els acords del mes de maig passat, s’acordava que veïns i ajuntament «crearan relacions de cooperació mútua, confiança, diàleg (..) i treballaran per promoure un clima de convivència ciutadana serena i dialogada«. Sembla que acord també s’està esquerdant.

Recomanacions personalitzades