Especialistes en etologia analitzen els gossos amb conductes anòmales del Refugi

Per intentar augmentar el nombre d’acollides i adopcions dels gossos del Refugi Municipal d’Animals de Companyia, l’Ajuntament ha posat en marxa un nou servei on especialistes en comportament animal analitzen cas per cas els gossos i establiran pautes per la millora de la seva conducta.

Animals del Refugi Municipal d'Animals de Companyia // RMAC

Animals del Refugi Municipal d’Animals de Companyia // RMAC

El Refugi Municipal d’Animals de Companyia (RMAC) s’ha marcat com a objectiu facilitar l’acollida o adopció dels 34 gossos que té actualment. Els animals que arriben al Refugi han passat un procés traumàtic d’abandonament, o fins i tot a la seva llar d’origen patien maltractaments, i això a voltes repercuteix en el seu comportament. Els animals que tenen un comportament anòmal o agressiu són molt difícil de ser acollits, i ara aquest espai hi vol posar remei.

Per això, un servei especialitzat en etologia animal col·labora amb l’Ajuntament de Sant Boi amb l’objectiu de millorar les possibilitats d’adopció o acollida dels gossos amb problemes de conducta. Segons el consistori són «especialistes en educació animal i personal veterinari d’àmplia i reconeguda trajectòria professional», que s’encarregaran d’avaluar de manera individual el comportament d’una vintena de gossos del Refugi. La intervenció professional servirà per establir pautes per a la millora de conducta dels animals i per donar l’oportunitat de sortir del refugi a gossos que fins ara no tenien gairebé cap opció de fer-ho.

 

Recomanacions personalitzades