Noves oportunitats d’inserció laboral per a joves en risc d’exclusió

L’Ajuntament de Sant Boi ha presentat un nou programa d’inserció laboral anomenat «Endavant Joves», que té com a objectiu donar noves oportunitats a vint nois i noies d’entre 16 i 19 anys que es troben en risc d’exclusió. 

Nou programa de formació per a joves // Ajuntament de Sant Boi

Nou programa de formació per a joves // Ajuntament de Sant Boi

Amb l’objectiu de donar noves oportunitats a joves que es troben en risc d’exclusió social, l’Ajuntament de Sant Boi iniciarà properament un nou programa d’inserció laboral. Es tracta de l'»Endavant Joves«, una iniciativa que per primer cop lliga les habilitats professionals amb les emocionals dels joves, amb l’objectiu d’acompanyar-los en tot moment per tal que tinguin èxit en el seu itinerari. El programa s’iniciarà amb 20 places, i els joves que hi estigui interessats hauran d’estar inscrits al Sistema de Garantia Juvenil.

Els participants rebran formació professionalitzadora i reforç emocional, així com tallers de recerca de feina i d’idiomes. D’una banda, es portarà a terme formació en TIC, recerca de feina, món laboral i idiomes (català i anglès) amb un itinerari formatiu personalitzat. De l’altra, es realitzarà formació específica amb l’objectiu de millorar les seves carències a nivell emocional i afectiu (mindfulness, cuina eficient, esport i salut), per tal de millorar el benestar psicològic i  la qualitat de vida dels i de les participants. Aquesta combinació fa especial i novedós el projecte.

Posteriorment, i en funció dels diferents perfils i motivacions s’iniciarà una segona fase de formació professionalitzadora en community manager i disseny gràfic o en agricultura, floricultura i horticultura ecològiques, amb l’objectiu de potenciar la seva ocupabilitat. Finalment es realitzarà un mòdul d’emprenedoria i es procedirà a la fase d’inserció laboral, on els joves continuaran rebent l’orientació i l’acompanyament per part del seu tutor referent del programa.

Recomanacions personalitzades