Lluïsa Moret insta al nou govern de la Generalitat a «assumir els deutes que té amb Sant Boi»

L’alcaldessa de Sant Boi reclama al nou govern de la Generalitat que «assumeixi els deutes que té amb Sant Boi» i confirma que demanarà reunir-se amb el conseller de Sanitat, Toni Comín, per aconseguir l’ampliació del CAP Montclar, que considera «una mesura absolutament d’urgència».

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, durant l'entrevista al seu despatx // David Guerrero

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, durant una entrevista amb Sant Boi Diari // David Guerrero

Hores després de la presa de possessió del President de la Generalitat i els nous consellers, Sant Boi Diari ha parlat amb l’alcaldessa Lluïsa Moret per saber quines seran les demandes que li faran al nou executiu català. Moret ha explicat que «des de l’Ajuntament ens hem sentit bastant sols donant resposta a les urgències socials, i ara esperem tenir un govern que governi amb la prioritat de donar resposta a les necessitats socials i reals de la ciutadania«.

L’alcaldessa considera que la Generalitat té diversos temes pendents amb Sant Boi i espera que ara que hi ha nou executiu es comencin a resoldre. En primer lloc, reclama Moret, la Generalitat «ha d’assumir els deutes que té pendents amb la ciutat, que són al voltant de dos milions d’euros. Ens aniria molt bé per complementar el pressupost municipal i podríem donar resposta a moltes necessitats de la nostra ciutadania«.

En segon lloc el que li preocupa a l’alcaldessa és la situació dels centres d’atenció primària. «S’ha d’acabar el CAP Molí Nou, i sobretot el que és urgent és el desdoblament del CAP Montclar. És un CAP molt antic, absolutament saturat«. Moret ha explicat que l’Ajuntament ja ha cedit els terrenys i que només falta que la Generalitat s’encarregui de les obres. En aquest sentit Moret ha confirmat que demanarà poder reunir-se amb el nou conseller de sanitat, l’exsocialista Toni Comín, per tal de desencallar aquesta situació.

Per últim, l’alcaldessa ha recordat que la Generalitat també deu la concertació de places de residència de persones amb discapacitat, un tema pel qual també sol·licitaran una reunió amb la consellera d’Afers Socials i Famílies. Moret ha insistit en que els equipaments ja estan construïts, només resta l’aportació econòmica promesa.

Recomanacions personalitzades