Els barons del PSOE apunten Lluïsa Moret per substituir Pedro Sánchez

L’alcaldessa de Sant Boi emergeix com una de les figures per salvar el PSOE. Alguns barons socialistes confien en la figura de Moret per salvar el partit davant unes noves eleccions generals. Moret va guanyar-se el suport de Susana Díaz a la passada Fira de la Puríssima. 

Avís: és recomanable veure l’actualizació del final de la notícia.

Lluïsa Moret, Susana Díaz i la presidenta de la Casa de Sevilla, María José Jordán // Casa de Sevilla

Lluïsa Moret, Susana Díaz i la presidenta de la Casa de Sevilla, María José Jordán // Casa de Sevilla

Tothom sap que a Pedro Sánchez li belluguen la cadira però pocs pensaven que l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, podia optar a substituir el secretari general del PSOE. Segons ha pogut saber Sant Boi Diari, Moret té el suport de diversos barons del PSOE com a «figura emergent» per substituir Sánchez.

Fonts d’aquest partit revelen que s’ha trobat en Moret la figura d’una dona «moderna» que pot trencar amb la imatge de «partit del segle passat». S’ha valorat especialment la capacitat de l’alcaldessa de Sant Boi de formar un «govern d’esquerres» en una ciutat on Podemos, perdut entre els seus conflictes interns, no existeix formalment. «No sabem com s’ho ha fet, però volem que també acabi amb Podemos a Espanya», remarquen alguns dels barons, reconeixent la gran amenaça que suposa el partit de Pablo Iglesias pel PSOE.

Suport de Díaz entre rebujitos

Moret va convèncer la presidenta d’Andalucía, Susana Díaz, durant la seva visita a la Fira de la Puríssima. Entre rebujito i rebujito, celebrant el 30 aniversari de la Casa de Sevilla, Díaz va veure en Moret una figura amb capacitat de «donar-li la volta» a la situació actual del partit. L’andalusa ja es va donar un bany de masses a Can Massallera el passat mes de setembre, acompanyada per Moret i Carme Chacón, però prefereix a la santboiana per davant de la d’Esplugues.

Moret encara no s’ha volgut pronunciar sobre aquesta possibilitat, però fonts properes a l’agrupació socialista de Sant Boi indiquen que és una bona oportunitat per «acabar amb el problema de la Caserna» tot i que, interpel·lats per Sant Boi Diari, reconeixen que «ni amb una alcaldessa de Sant Boi» és segur que l’antiga instal·lació militar desaparegui de la ciutat.

Actualització (28/12/2012): Aquesta notícia és falsa, ha estat publicada amb motiu del dia dels innocents. Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència.

Recomanacions personalitzades