Àlex Pérez i Ció Lerma: Sant Boi somriu al canvi

CoordinadorsEn primer lloc, a Sant Boi, ens hem de felicitar tots i totes per la gran participació, set punts per sobre del 2011 que demostra la gran qualitat democràtica de la nostra ciutat, així com les ganes de participar en la vida política de la mateixa.

Quant als resultats, hem de reconèixer que va ser una jornada molt especial i així la vam viure. Vèiem les nostres piles baixar ràpidament a les taules, somriures i cares d’esperança i escoltàvem algunes confidències personals després de votar que ens feien sentir que podia ser una gran nit, com finalment va ser. I és que guanyar amb 15.111 vots de santboians i santboianes i superar amb claredat a la resta de partits és un fet històric, que vam voler celebrar “en comú” al local d’ICV Sant Boi de la Rambla.

Pel que fa a Catalunya, En Comú Podem ha demostrat que no només era necessària una amplia confluència d’esquerres sinó que, a més, es podia guanyar. I s’ha fet amb una campanya autofinançada que, amb total seguretat, haurà sigut la més austera, però que no ha perdut en cap moment el contacte amb el carrer i amb la gent, organitzant infinitat d’actes arreu del país que han fet arribar de forma clara la nostra ferma defensa pels drets socials i nacionals. La clau, una candidatura on conflueixen no només partits polítics d’esquerres, sinó també una llarga llista de lluites i moviments socials i persones que són exemple de compromís amb la ciutadania.

Per la gent que formem Iniciativa per Catalunya Verds és un orgull haver donat veu a la gent. A l’Assemblea Nacional de Viladecans de 2013 es va decidir confluir amb altres forces d’esquerres perquè enteníem que era la única manera de fer fora a la dreta del govern. No ha estat fàcil però no hem perdut mai de vista que la nostra prioritat era defensar els interessos de la ciutadania i aturar el continu degoteig de pèrdua de drets que es va iniciar amb l’arribada de Rajoy al poder. Des d’aquell moment ens vàrem posar a treballar creient fermament que el canvi era possible i mai no hem defallit. Hem estat coherents des del primer dia, el nostre discurs no ha canviat. Hem dit, i continuarem dient, que el nostre objectiu primordial és resoldre la situació d’emergència social en la que ens trobem immersos. És bàsic que tinguem una educació i una sanitat de qualitat i que la gent pugui viure amb dignitat. I hem dit, i continuarem dient, que l’única sortida al procés sobiranista de Catalunya és un referèndum. Ho vàrem dir des del primer minut , ens vàrem quedar sols i molts dels que llavors es duien les mans al cap, ara venen a la nostra. No ens sap greu, ans el contrari, contents de que ara es vulguin sumar a la nostra proposta.

En definitiva, els resultats electorals del 20-­D ens deixa diferents missatges que totes les forces polítiques hem de saber llegir. Per una banda, la ciutadania ha exposat clarament la seva voluntat de no repetir més majories de dretes, demandant un gir social i polític cap a l’esquerra. Per l’altre, es confirma el cop definitiu al bipartidisme, que obre la porta a un nou i històric escenari polític. És tan fàcil com que la ciutadania sap el que vol, fa temps que ho reclama i també sap el que no vol, ja en té prou de cants de sirenes.

A aquest nou escenari polític accedim a tots els nivells gràcies al treball conjunt que hem fet des d’ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú. Hem sigut capaços de construir un projecte polític que vol anar més enllà de les sigles per ser un instrument que canviï definitivament el sistema polític i retorni les institucions a la ciutadania. A Sant Boi, Podem, EUiA i ICV hem sapigut nodrir-­nos els uns dels altres per avançar, posar el nostre granet de sorra en aquesta victòria col·lectiva i fer a la ciutat somriure al canvi. Ara tenim una gran responsabilitat, ja que entenem que tots aquests vots, són vots a l’esperança i un premi a la coherència, per això, no ens podem permetre el luxe de decebre ningú i treballarem en comú per aconseguir-­ho perquè en Comú, podem!

Álex Pérez i Ció Lerma, coordinadors ICV Sant Boi

Recomanacions personalitzades