L’ús del transport públic s’incrementa durant el 2014

La utilització del transport públic entre els santboians va augmentar durant el 2014. Creix especialment el nombre d’usuaris de la L79 que connecta amb la Diagonal. Només les línies urbanes de bus pateixen una lleu disminució en la xifra de passatgers. 

L'autobús L79 connecta Sant Boi amb la Diagonal de barcelona passant per Sant Joan Despí // Ajuntament de Sant Boi

L’autobús L79 connecta Sant Boi amb la Diagonal de barcelona passant per Sant Joan Despí // Ajuntament de Sant Boi

L’ús del transport públic a Sant Boi va incrementar durant l’any 2014. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de les dades aportades pels diferents operadors i recollides per l’Obervatori de la ciutat. Per exemple, el nombre de viatgers amb origen en alguna de les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que hi ha a la ciutat va augmentar en un 2,5% respecte al 2013, el que significa més de 60.000 passatgers més. El creixement a l’estació de Sant Boi va ser del 2,7% i a Molí Nou del 2,15%.

A més, les línies d’autobús amb origen o destí a Sant Boi van arribar als 9,1 milions de viatges, un 3,37% més que l’any anterior, el que suposa el màxim històric al superar per primer cop els 9 milions. La majoria de les línies interurbanes van créixer l’any passat. La que més ho va fer va ser la L79, que connecta Sant Boi amb la Diagonal de Barcelona, convertint-se ja en la quarta més utilitzada al augmentar un 14% (939.000 trajectes) el nombre d’usuaris. Queda només per sota de les dues línies que connecten amb Plaça Espanya de la capital catalana i la que connecta la ciutat amb els pobles del sur del Baix Llobregat fins a Castelldefels.

No va passar el mateix amb les línies urbanes, que van registrar un lleu descens d’ús. Entre aquestes, la més utilitzada amb diferència va ser la SB1, amb més d’un milió de viatges anuals. Tot i això, va decréixer en un 1,3%, percentatge similar a la baixada a la SB2. Per la seva banda, la SB3 va augmentar els viatges registrats en un 5,3% respecte a l’any anterior.

Recomanacions personalitzades