Augmenten els usuaris dels autobusos interurbans i baixen els del bus urbà

Les línies L79 (Sant Boi – Diagonal), L78 (Sant Boi – El Prat) i L77 (Sant Boi – aeroport) registren un augment del nombre de viatges durant l’últim any. Les línies de bus urbà SB1 i SB2, en canvi, experimenten una lleugera baixada. En total, els autobusos de Sant Boi van assolir la xifra rècord de 9,1 milions d’usuaris durant el 2014.

L'autobús L79 connecta Sant Boi amb la Diagonal de barcelona passant per Sant Joan Despí // Ajuntament de Sant Boi

L’autobús L79 connecta Sant Boi amb la Diagonal de barcelona passant per Sant Joan Despí // Ajuntament de Sant Boi

Màxim històric al 2014 en els resultats del nombre de persones usuàries de l’autobús a Sant Boi. Els trajectes comptabilitzats van superar per primer cop els 9 milions, arribant als 9,1 milions. Això suposa un augment de 300.000 viatges respecte les xifres de l’any anterior, el que es tradueix en un increment percentual del 3,3%. Es manté així la tendència gairebé continuada dels últims anys, amb un creixement continuat dels usuaris d’autobús.

La línia L79, que connecta Sant Boi amb l’avinguda Diagonal de Barcelona, és la que ha registrat un creixement més significatiu, amb 939.000 trajectes, un 14% més que l’any anterior. Les altres dues línies que augmenten el nombre d’usuaris de manera important tenen relació amb El Prat de LLobregat: la L78, que connecta Sant Boi amb el nucli urbà de la ciutat veïna, obté un creixement de 560.000 trajectes, un 8% més que fa un any; la L77, que connecta Sant Boi amb l’aeroport del Prat, ha registrat 347.000 usuaris, també un 8% més.

La línia de NitBus N13 també va augmentar de forma notable el nombre de viatges, registrant 290.000 trajectes, un 4,9% més que l’any anterior.

Baixa el bus urbà

Mentre la majoria de línies d’autobús interurbà obtenen un increment de viatgers important, en el cas del bus urbà es registren baixades encara que de manera moderada. En el cas de les línies SB1 i SB2 s’ha registrat una pèrdua de l’1% del passatge.

Recomanacions personalitzades