La remodelació de l’edifici del teatre de l’Ateneu es debat en el procés participatiu

La primera càpsula de definició arquitectònica de com ha de ser l’Ateneu reflexiona sobre les diferents possibilitats de l’edifici del teatre: conservar-lo, enderrocar-lo parcialment o per complet. La decisió condicionarà el calendari i el pressupost final del projecte. 

Imatge del taller // nouateneu.cat

Imatge del taller // nouateneu.cat

L’arquitectura del nou Ateneu Santboià passa, en gran mesura, per decidir el futur de l’edifici del teatre. Tres opcions s’han posat sobre la taula durant el primer taller de la càpsula de definició arquitectònica de l’edifici, celebrat el passat 14 d’octubre.

La primera opció és la conservació màxima dels volums actuals de l’edifici del teatre, la segona és l’enderroc d’una part i, la tercera, l’enderroc complet per fer una construcció d’obra nova.

Una de les principals conclusions a la qual s’ha arribat durant la sessió és descartar la primera proposta per «l’estat actual de l’edifici, les afectacions urbanístiques i les poques possibilitats que ofereix a nivell d’usos i urbà», segons s’explica a l’acta de la reunió. El procés del nou Ateneu va germinar, en part, davant l’amenaça d’enderroc del teatre.

Els dos grups de treball formats han consensuat que el millor és recollir diversos aspectes de les dues altres opcions, valorant aspectes com la millora de la connectivitat urbana o la conservació de la memòria històrica, entre altres. La decisió que es prengui condicionarà el calendari i el pressupost final del projecte.

En aquesta trobada hi han participat els Amics de l’Ateneu, la Junta de l’Ateneu, els departaments de Participació i Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Boi, representants d’ERC i Bicibaix i alguns veïns a títol individual.

Recomanacions personalitzades