L’Ajuntament escoltarà l’opinió dels santboians per confeccionar el nou Pla de Govern 2015-19

Internet i les xarxes socials seran la via de participació en el debat que el consistori vol tenir amb els santboians per confeccionar el Pla de Govern 2015-2019 que ajudi a dissenyar el Sant Boi dels propers 4 anys en temes com la cultura, l’ocupació o l’espai públic. Una sessió a Can Massallera posarà el punt i final al procés participatiu.

Cartell promocional de la iniciativa // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Cartell promocional de la iniciativa // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

«Sant Boi d’aqui a 4 anys». Aquest és el lema de la campanya de participació ciutadana que acaba d’engegar l’Ajuntament per debatre sobre el Pla de Govern de la ciutat pels propers 4 anys. Els santboians podran fer propostes sobre quines han de ser les polítiques municipals que s’han d’aplicar en cinc temes considerats prioritats per l’Ajuntament: l’educació i la cultura; l’ocupació i la dinamització econòmica; la igualtat; l’entorn natural i la sostenibilitat; i l’espai públic.

Des del govern asseguren que el debat «principalment» es farà a través de les xarxes socials. Facebook, Twitter i Youtube són les eines a través de les quals el govern format pel PSC i ICV donarà a conèixer les seves propostes. Utilitzant les vies habilitades a través d’internet els santboians podran fer les seves crítiques i comentaris per enriquir els continguts que marcaran les actuacions del consistori els propers quatre anys. Després serà responsabilitat i decisió del consistori tenir-ho en compte i incloure-ho al pla de govern 2015-2019 o no.

La part digital es complementarà amb una més tradicional. Hi ha previstes diferents sessions participatives als barris de la ciutat, una específica per a joves i una jornada de cloenda participativa al mes de novembre a Can Massallera el 26 de novembre. Tot el procés tindrà, com a màxim, una durada de dos mesos ja que l’equip de govern pretén aprovar el Pla de Govern 2015- 2019 al ple municipal del mes de desembre juntament amb els pressupostos del 2016.

Recomanacions personalitzades