Can Massallera acull una exposició que recorda les republicanes deportades a Ravensbruck

Una exposició de l’associació Amical Mauthausen recorda les dones deportades als camps nazis. Es pot veure entre el 4 i el 29 de setembre a Can Massallera en el marc de les activitats del Dia Internacional de la Pau a Sant Boi.

F2015-0127a-Deportades«Residents i deportades» és una exposició de fotografies i textos sobre la resistència i la deportació femenina al camp de concentració nazi de Ravensbruck. Va ser allà on moltes dones republicanes van passar els seus dies durant la II Guerra Mundial.

El contingut de la mostra combina informació històrica amb textos i dibuixos extrets d’obres de les mateixes deportades. Del 4 al 29 de setembre, Can Massallera acull l’exposició produïda per l’associació Amical Mauthausen i feta amb el suport de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El pròxim dia 8 la historiadora Rosa Torán farà una visita guiada a l’exposició.

Aquesta activitat està organitzada amb motiu del Dia Internacional de la Pau, que enguany té el lema «Un món per tothom» i vol tenir en record el 70è aniversari de l’alliberament dels camps nazis.

Recomanacions personalitzades