Lluïsa Moret, José Ángel Carcelén i Juan Antonio Tamayo representen a Sant Boi a l’Àrea Metropolitana

Lluïsa Moret pren possessió com a consellera de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al ser alcaldessa. Moret serà la portaveu del PSC a l’ens supramunicipal. Les altres dues cadires que corresponen a l’Ajuntament de Sant Boi les ocupen els tinents d’alcalde socialistes José Ángel Carcelén i Juan Antonio Tamayo.

El màxim organ de govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Metropolità, està format per 90 consellers i conselleres dels 36 municipis que constitueixen l’organisme supramunicipal. En funció del pes demogràfic, cada ciutat o poble té un número de consellers determinat. A Sant Boi li corresponen tres, un d’ells sempre és l’alcalde, que també forma part del Consell d’Alcaldes Metropolitans i els altres dos han estat designats pel ple municipal.

Per tant, Lluïsa Moret ocuparà el seu lloc com alcaldessa al Consell Metropolità.Però no serà una cadira qualsevol. Moret ha estat nomenada portaveu del PSC i serà la veu dels socialistes a l’ens supramunicipal.

Les altres dues cadires que corresponen a Sant Boi recauran en els tinents d’alcalde José Ángel Carcelén i Juan Antonio Tamayo, els dos homes forts de Moret al govern municipal, responsables d’algunes de les àrees més importants de l’Ajuntament.

Els 36 alcaldes metropolitans a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona // AMB

Els 36 alcaldes metropolitans a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona // AMB

Mentre que Tamayo és repetidor al Consell Metropolità i Moret porta des que és alcaldessa a l’organisme, Carcelén s’estrena en la representació de Sant Boi a l’Àrea Metropolitana. El seu lloc l’ha ocupat en els últims anys el regidor socialista Celso González, que després d’anys dedicat a la política local no va anar a les llistes del PSC a les últimes eleccions municipals.

Majoria socialista

El Consell Metropolità ha escollit a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a presidenta amb 65 vots a favor, 17 en blanc i quatre nuls. La vicepresidència executiva i les principals àrees de responsabilitat queden en mans dels socialistes després d’un pacte de govern signat per PSC, Entesa pel Progrés Municipal (que agrupa ICV i Barcelona en Comú) i ERC.

I és que el PSC és el partit amb més pes, amb 33 consellers, 14 dels quals són alcaldes. Li segueix Entesa, amb 18 consellers, dels que la meitat són alcaldes. CiU es queda amb 12 consellers, dels quals 4 són alcaldes. La CUP entra amb força a l’ens metropolità i ho fa amb 8 consellers, dels quals la meitat són alcaldes. Ciutadans, sense alcaldies, té quatre consellers, els mateixos que el PP. A més, hi ha dos alcaldes de partits locals també presents al Consell.

Recomanacions personalitzades