Carcelén i Tamayo seran els homes forts de l’alcaldessa en el nou govern municipal

L’equip de govern de Sant Boi ha presentat el nou cartipàs municipal. Hi haurà cinc tinents d’alcalde (tres del PSC i dos d’ICV). José Ángel Carcelén i Juan Antonio Tamayo assumeixen les dues àrees més voluminoses. Educació i Cultura tindran un paper destacat com a grans apostes polítiques del mandat.

El cartipàs municipal pel període 2015-2019 estarà format pels 10 regidors del PSC i els quatre d’ICV-EUiA que conformen el govern municipal. L’estructura política es dividirà en cinc tinences d’alcaldia, respectant el model vigent a l’anterior mandat. Dels cinc tinents d’alcalde, tres seran socialistes i dos, ecosocialistes.

José Ángel Carcelén en el ple de constitució de l'Ajuntament // Maria Rubio

José Ángel Carcelén en el ple de constitució de l’Ajuntament // Maria Rubio

El primer tinent d’alcalde serà José Ángel Carcelén, que estarà al capdavant de l’àrea de Territori i Desenvolupament Econòmic. Es manté com un dels homes forts del govern municipal com a primer tinent i responsable de regidories importants com les de Planejament i Gestió Urbanística, Manteniment d’equipaments, Patrimoni immobiliari, Espai públic, Desenvolupament econòmic, Projectes i obres, Llicències d’obres i de parcel·lació, Cementiri i serveis funeraris, Policia Local i Protecció Civil.

A Carcelén l’acompanya Elena Amat com a regidora d’Infraestructures, mobilitat i transports, Aparcaments, Promoció i disseny de ciutat, Comerç, turisme i fires, Consum, Mercats i Llicències d’activitat.

Juan Antonio Tamayo durant el ple de constitució de l'Ajuntament // Maria Rubio

Juan Antonio Tamayo durant el ple de constitució de l’Ajuntament // Maria Rubio

L’altre gran àrea de l’Ajuntament, la de Governança i Qualitat Democràtica, queda en mans de Juan Antonio Tamayo, fins ara responsable de Benestar i Territori. Sota el gran paraigües de la Governança, Tamayo serà tercer tinent d’alcalde i regidor d’Economia i Hisenda, Recursos Humans, Secretaria general i serveis jurídics, Planificació i avaluació de polítiques púbiques, Societat del Coneixement, Agermanaments igualitaris, Informàtica, Registre general, arxiu i documentació, Bon govern i qualitat democràtica, Qualitat de l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic, Comunicació, Relacions públiques i Protocol. L’ecosocialista Daniel Martínez serà regidor de de noves formes de participació.

Laura Solís durant el ple de constitució de l'Ajuntament // Maria Rubio

Laura Solís durant el ple de constitució de l’Ajuntament // Maria Rubio

Laura Solís, que s’estrena com a regidora, ho fa com a quarta tinenta d’alcalde, en una àrea anomenada Igualtat i drets socials. Entre les seves responsabilitats es troben les regidories d’Ocupació, Igualtat de gènere, Usos socials del temps, Igualtat d’oportunitats i Formació Ocupacional. Javier López manté les responsabilitats que ha tingut durant l’últim any i serà regidor d’Infància, adolescència i família, Habitatge social, Diversitat funcional, Inclusió i plena ciutadania. Antonia Barragán, fins ara regidora d’Esports, manté la regidoria i suma la de Gent Gran després de la marxa de Josefa Zapata. El regidor més jove del consistori, Marc Aguilà, es farà càrrec, com no podia ser d’una altra manera, de Joventut. També serà regidor de Projectes europeus i Transparència.

Josep Puigdengolas i Alba Martínez durant el ple de constitució de l'Ajuntament // Maria Rubio

Josep Puigdengolas i Alba Martínez durant el ple de constitució de l’Ajuntament // Maria Rubio

ICV es queda amb la segona i la cinquena tinença d’alcaldia, com en l’anterior pacte de govern. La segona l’ocuparà Josep Puigdengolas sota el nom de Ciutat sostenible. El cap de llista ecosocialista serà regidor de Medi ambient, Entorn natural, Agricultura, Educació per la sostenibilitat, Eficiència energética, Enllumenat públic, Residus municipals urbans, Protecció de la legalitat i Llicències mediambientals. Ció Lerma, que s’estrena aquest mandat, ho farà amb les regidories de Salut pública i Tinença responsable i benestar dels animals.

La número 2 d’ICV, Alba Martínez, serà la cinquena tinenta d’alcalde amb una àrea anomenada Ciutat educadora i que dependrà directament d’alcaldia ja que se li vol donar una rellevància especial. Martínez serà regidora d’Educació, Universitats, Normalització lingüística, Memòria històrica, Civisme i convivència, Cooperació, solidaritat i pau. Aquesta última era la regidoria que tenia a l’anterior mandat i ara haurà d’assumir les que deixa Luis Pérez.

José Manuel González durant el ple de constitució de l'Ajuntament // Maria Rubio

José Manuel González durant el ple de constitució de l’Ajuntament // Maria Rubio

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha volgut apostar fort durant el mandat per dos aspectes: un és l’educació, fent que la regidoria d’Alba Martínez depengui directament d’alcaldia, i l’altre és la Cultura, que queda en mans de José Manuel González Labrador, i que també anirà lligat estretament a l’àrea d’alcaldia. González també serà regidor de tot allò relacionat amb els barris amb les regidories de Proximitat i districtes, Manteniment de proximitat, així com responsable de la coordinació dels consells de districte.

Pel que fa a les responsabilitats de les regidories de barri, el mateix José Manuel González s’encarregarà de Camps Blancs i Casablanca, com ja feia a l’anterior mandat. Javier López Herranz es manté a Ciutat Cooperativa, així com Elena Amat als barris Vinyets i Centre. Antonia Barragán s’estrena com a responsable de districte i ho farà amb els barris de muntanya. Per últim, Marianao queda en mans de l’ecosocialista Daniel Martinez, que agafa el relleu de Luis Pérez.

L’Ajuntament destaca en la nota informativa sobre el cartipàs que «posa l’accent en les prioritats de generar activitat econòmica i ocupació de qualitat en un territori més competitiu i sostenible i promoure l’educació i la cultura com a instruments generadors d’oportunitats, sense oblidar l’atenció prioritària a les necessitats de les persones, en especial les més vulnerables».

Recomanacions personalitzades