Desarticulada una banda que robava vehicles d’alta gamma per cometre encastaments

Set homes han estat detinguts per robar cotxes d’alta gamma per després cometre robatoris mitjançant la tècnica de l’encastament a establiments comercials i joieries. Se’ls atribueixen 29 delictes a Sant Boi i altres ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Robar cotxes d’alta gamma per després robar establiments comercials amb ells mitjançant la tècnica de l’encastament. Aquest és el modus operandi que utilitzava un grup criminal format per set persones desarticulat pels Mossos d’Esquadra.

La banda, integrada per persones de nacionalitat espanyola d’entre 21 i 38 anys i veïns de Barcelona i Mataró, havia robat 20 vehicles i havia efectuat vuit robatoris amb força i un robatori amb arma de foc en una joieria entre octubre del 2014 i maig del 2015.

Gairebé sempre actuaven igual: primer robaven el vehicle d’alta gamma per després cometre robatoris de caràcter violent o encastaments contra comerços. Un cop ja havien robat, fugien a gran velocitat per acabar venent el vehicle o guardant-lo  per fer-lo servir en altres robatoris. Durant la fugida conduïen de manera temerària i si era necessari no dubtaven a col·lidir amb altres vehicles. De fet, en alguns casos fins i tot van topar amb vehicles policials quan els intentaven aturar.

Aquest grup havia actuat a Sant Boi i a altres llocs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, el Prat de Llobregat i Castelldefels, entre altres.

Als detinguts, que acumulen més d’un centenar de detencions, se’ls considera presumptes autors dels delictes de sostracció de vehicle, robatori amb força, robatori amb violència, tinença d’armes i pertinença a grup criminal. Cinc dels set detinguts han ingressat a la presó i els altres dos han quedat en llibertat amb càrrecs. A més, s’han emès quatre ordres de crida i cerca per altres membres d’aquesta banda que no han estat localitzats.

Recomanacions personalitzades