Lluís Parés: Carta oberta a Ada Colau

lluis pares webPerdoneu el meu atreviment, el meu ofici és pagès jubilat, la meva ètica apresa del comportament dels meus pares, i els principis humanístics del Cristianisme, la meva escola, social, sindical i política ha estat la Unió de Pagesos.

Vostè segur serà l’alcaldessa de Barcelona, tasca difícil i il·lusionant. Ara bé, per a mi el més important és, que serà presidenta del Àrea Metropolitana de Barcelona, administració de govern supramunicipal que pren decisions sobre un territori de mes de 635 Km2, amb un valor econòmic (i per tant especulatiu) incalculable i que afecta a temes d’urbanisme, medi ambient, transports, etc.

És aquí on haurà d’ésser valenta, i més ara que s’està redactant el PDU que ha de substituir l’antic PGM del 76, per què en aquest Govern o les seves Comissions Executives, es trobarà amb una minoria absoluta, per què el seu partit que es el Poble, no hi te representants. Haurà de denunciar per coherència com la classe governant pren o cou propostes a favor de la classe extractiva, com va esser l’afer Eurovegas, o el tàcit silenci sobre la proposta de la construcció d’un nou ramal de tren a l’Aeroport, redactat a l’època de màxima especulació, que destrossarà innecessàriament terres del Parc Agrari del Baix Llobregat. I que a canvi del corresponent rosegó de pa venen a la classe governada, com una millora per a ella.

Aquest projecte preveu la construcció d’un nou ramal de tren, quan ja n’existeix un i funciona correctament des de mitjans dels anys setanta connectant la terminal 2 amb l’estació de Sants amb una durada del viatje d’uns 15 minuts. L’únic que es podria mig justificar es la connexió de les dues terminals. I dic mig perquè ja estan connectades per la línia 9 del metro.

Vostè és l’esperança de la regeneració de l’esquerra, que mai hauria d’haver deixat l’honestedat i transparència. Som molts els que estarem al seu costat en aquesta tasca. No defalleixi, per què les pròximes dècades seran terribles, ja que el creixement té un límit, i necessitem que surtin homes i dones honestos i valents per tirar endavant les generacions que ens segueixen.

Recomanacions personalitzades