Ciutadans denuncia a la Delegació del Govern espanyol la presa de possessió dels regidors d’ERC i CiU

El diputat al Parlament Carlos Carrizosa (Ciutadans) ha traslladat a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya la presa de possessió dels regidors que van seguir les consignes de l’ Associació de Municipis per la Independència (AMI). A Sant Boi, els regidors d’ERC i CiU van fer-ho d’aquesta manera. 

Jordi Garcia, en el moment de jurar el seu càrrec com a regidor // Maria Rubio

Jordi Garcia, en el moment de jurar el seu càrrec com a regidor // Maria Rubio

El 13 de juny es constituïa el nou ple municipal amb set partits polítics. L’acte institucional de presa de possessió dels regidors ja va irritar en el seu moment al PP, que considerava il·legal com ho havien fet 20 dels 25 regidors -tots menys els del PP i Ciutadans- al assumir el càrrec «per imperatiu legal«. El PP de Sant Boi ho va traslladar a la direcció regional del seu partit i a la  Delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Dolores Llanos de Luna.

Ciutadans afina més i denuncia només als quatre regidors que van seguir les directrius de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i van prometre el càrrec posant-se «a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l’autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l’Estat català, lliure i sobirà».

Aquesta fórmula va ser utilitzada pels tres regidors d’ERC -Miquel Salip, Rosa Berrio i Jaume Sans- i el de CiU, Jordi Garcia. Tot i que també van pronunciar l’expressió «per imperatiu legal» precisament per complir amb la legalitat establerta, el diputat Carlos Carrizosa de Ciutadans ha fet arribar el tema a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.

Ciutadans denuncia als regidors santboians juntament amb la presa de possessió dels regidors de 25 municipis més. S’involucra als d’altres ciutats com Gavà, Lleida, Girona Badalona, Molins de Rei i Sant Just Desvern, entre altres. És tracta d’una maniobra feta des de Barcelona i no pel grup municipal de Ciutadans al municipi.

El text enviat pel partit d’Albert Rivera, al qual ha tingut accés dSantBoi, demana que es «revisi totes les preses de possessió i especialment les de les 25 poblacions del llistat que acompanya tenint en compte en quines d’elles es va sol·licitar expressament que constés en acta la literalitat de les fórmules utilitzades». Aquest és el cas de Sant Boi, que precisament comptava amb la regidora de Ciutadans, Olga Puertas, presidint la mesa de constitució del consistori al ser la persona de més edat.

El PP no va passar per alt aquest fet i va lamentar que Puertas «no es negués als plantejaments il·legals de presa de possessió formulats pels independentistes». Els populars creuen que la presidenta de la mesa hauria d’haver traslladat la qüestió en aquell mateix moment al secretari general de l’Ajuntament per que assumís la responsabilitat de verificar si complien els requisits legals establerts per l’adquisició plena de la condició de regidors.

Recomanacions personalitzades