L’Ajuntament premia amb 7.000 euros a cinc escoles que han reduït el consum energètic

Els cinc centres reconeguts han aplicat el projecte europeu Euronet 50/50, estalviant al voltant de 14.000 euros durant el 2014. Ara l’Ajuntament els compensa amb la meitat de l’import estalviat per reinvertir-lo en el mateix centre.

Imatge de la presentació del projecte Eurone't a l'escola Montbaig // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la presentació del projecte Euronet a l’escola Montbaig // Ajuntament de Sant Boi

Recompensa per apostar per un consum energètic responsable. Cinc escoles de Sant Boi de Llobregat s’han vist premiades amb 7.000 euros en total per les seves mesures d’estalvi energètic. Totes elles han seguit la metodologia del projecte europeu Euronet 50/50.

Durant el 2014, les mesures d’eficiència incorporades han reduït el consum d’electricitat i gas natural en més de 86.000 kWh, el que s’ha traduït en 14.000 euros d’estalvi, segons informa el consistori. El mateix ajuntament, que és qui paga les factures de llum, gas i aigua de les escoles, ha decidit destinar la meitat dels diners que s’han estalviat, 7.000 euros, a reinvertir-los en els mateixos centres en forma de premi.

L’escola Montbaig, l’Amat Verdu, la Benviure, la Barrufet i la Maria Fernández Lara són les premiades, que han aconseguit una reducció aproximada de 20.000 kg de CO² emesos a l’atmosfera en comparació amb el seu consum del període 2010-2012.

Equips energètics

La mesura més destacada per aconseguit aquest estalvi ha estat la creació d’equips energètics encarregats de vetllar per una gestió correcta.És realment la mesura fonamental que ha fet funcionar el projecte. Es tracta de grups de persones que, per exemple, aturen la il·luminació d’aules i passadissos quan no és necessària o s’encarreguen de què la calefacció estigui en marxa només quan és imprescindible.

Altres de les accions fetes per estalviar energia han estat la instal·lació de vàlvules termoestàtiques als radiadors als cinc centres participants, la millora de portes i finestres al Barrufet, la substitució de les estufes elèctriques a la Benviure, l’inici de la sectorització de l’enllumenat de les aules a l’Amat Verdú i la senyalització per conscienciar de la importància de l’estalvi energètic al Montbaig. L’escola Maria Fernández Lara és la que més estalvi ha generat gràcies a la seva gestió energètica i a l’aïllament dels tubs de calefacció a la sala de calderes.

L’any passat, la iniciativa va aconseguir estalviar un total de 18.000 euros i les escoles van ser premiades també amb la meitat de l’estalvi, 9.000 euros.

Recomanacions personalitzades