Els casals d’estiu garanteixen les necessitats bàsiques dels infants durant el període de vacances escolars

Els casals d’estiu municipals garantiran les necessitats bàsiques d’alimentació d’infants amb situació de vulnerabilitat econòmica al mateix temps que ofereixen una alternativa de lleure educatiu. Més de 600 infants hi participaran durant els mesos de juliol i agost. 150 d’aquests es beneficiaran d’ajuts per poder participar-hi. 

Dos infants passejant per l'entorn natural // AJuntament de Sant Boi

Dos infants passejant per l’entorn natural // AJuntament de Sant Boi

En moltes ocasions el servei de menjador de les escoles és un element indispensable en la dieta dels infants provinents de famílies amb dificultats econòmiques. Al arribar les vacances d’estiu, però, aquells que tenen una situació més complicada poden veure’s sense l’oportunitat de poder fer els àpats corresponents i seguir una dieta adient.

És per això que els casals d’estiu, amb servei de menjador, es converteixen en un element fonamental per a les famílies en risc d’exclusió social durant els períodes on no hi ha escola. A Sant Boi, uns 150 infants es beneficiaran d’aquests ajuts per garantir les necessitats bàsiques durant el mes d’agost. En funció del nivell de renda familiar la quota del casal d’estiu municipal és més baixa. També s’ofereixen diferents quotes quan s’inscriu més d’un infant de la mateixa llar.

Però els casals d’estiu no només tenen aquest vessant d’ajuda a les families necessitades, sinó que també són un element d’educació en el lleure. Més de 600 infants passaran per ells durant els mesos de juliol i agost, garantint també la conciliació de la vida familiar i laboral. Concretament seran 540 places al juliol i 100 més a l’agost.

Col·laboració amb entitats

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Boi també treballa conjuntament amb les entitats i els agents que ofereixen activitats de lleure infantil a la ciutat. El consistori ofereix suport municipal per tal que aquestes entitats puguin garantir també el servei de menjador així com acollir a infants i adolescents amb vulnerabilitat econòmica. En total, uns 245 nens s’han beneficiat ja d’aquesta feina en xarxa.

Recomanacions personalitzades