El Ludi Rubricati recorda la figura de la dona en la societat romana

El passat romà de la ciutat de Sant Boi torna els dies 13 i 14 de juny amb el festival Ludi Rubricati. Danses, tallers i espectacles a espais com les Termes Romanes són alguns dels atractius de la festa, que enguany es centra en la figura de les dones en aquella època.

El cartell de la festa romana \\ Elisenda Colell

L’edició 2015 del festival Ludi Rubricati, que recrearà el passat històric de la ciutat en diferents escenaris del municipi, estarà centrat en la figura de les dones a la societat romana. I és que enguany s’ha descobert el nom de la primera santboiana: Primitiva, i es vol commemorar aquest esdeveniment des d’una perspectiva de gènere.

Durant tot el cap de setmana s’hi duran a terme diverses activitats, amb la intenció d’apropar el passat romà de la ciutat i el patrimoni històric del Museu de Sant Boi a tota mena de públic i fer-ho de manera lúdica i festiva.

Als jardins de Can Torrents i de Can Barraquer, a més de l’espai termal romà, s’hi podran veure diverses escenes de la vida romana, com ara un muntatge d’un campament legionari, una boda romana i fins i tot un divorci. En aquests espais també hi tindrà lloc un mar d’activitats, aptes per a tots els públics. Un mirall, una corona de flors o una recepta de pa com el tastaven els romans, seran alguns dels 14 tallers que s’oferiran al públic. Un espectacle de dansa i titelles, o una mostra de jocs romans completen també la llista d’activitats. Des del Museu han editat un vídeo promocional de la jornada.

Per tots aquells que vulguin viatjar en els temps de Juli Cèsar, els espais del Museu de Sant Boi estaran disponibles el dissabte a la tarda, de de les cinc de fins a les nou del vespre, i diumenge al matí, des de les deu fins a les dues del migdia. El festival és totalment gratuït.

Superada la cita amb l’època romana, dues setmanes després la torre de Benviure celebrarà una nit medieval i, uns dies més tard, el Museu retrocedirà en el temps per una nit fins a finals del segle XIX.

Recomanacions personalitzades