La Santboiana no pot amb el Quesos Entrepinares i es queda sense Lliga

Els santboians no han pogut guanyar el títol a Valladolid després de caure 19-8 contra el Quesos Entrepinares en una final en què ha anat a remolc en el marcador des de el principi del partit.

Instant de la final disputada a Valladolid // Jordi Elias (UE Santboiana)

Instant de la final disputada a Valladolid // Jordi Elias (UE Santboiana)

La Unió Esportiva Santboiana ha perdut per 19-8 a l’estadi Pepe Rojo de Valladolid i no ha aconseguit emportar-se el títol de Lliga. L’equip de Lewis Williams ha anat per darrere en el marcador durant tot el partit contra el conjunt castellà, que ha aprofitat les seves oportunitats, tot el contrari que els jugadors visitants. Els santboians han tornat a cedir al mateix camp que fa dues temporades. Per la seva part, el Quesos ha guanyat la seva quarta Divisió d’Honor consecutiva.

Els locals s’han avançat al minut 4 amb un assaig de Pablo Miejimolle que ha transformat Gareth Griffiths per posar el 7-0 a l’electrònic. Un desavantatge que s’ha anat incrementant tot i que la Santboiana ha tingut el domini del partit durant bona part de la primera meitat. Aquesta superioritat no s’ha traduït al marcador sinó que el conjunt entrenat per Diego Merino ha situat el 13-0 abans del descans amb dues transformacions de càstig que posaven la final molt complicada per a la Santboiana. Un marcador excessiu per la igualtat que s’ha vist sobre el terreny de joc durant els primers quaranta minuts.

La UE Santboiana recollint la copa de subcampió // Jordi Elias (UE Santboiana)

La UE Santboiana recollint la copa de subcampió // Jordi Elias (UE Santboiana)

La segona part s’ha iniciat amb una transformació de càstig de Ki Anufe que donava esperances de capgirar el partit als de Sant Boi però dues transformacions de càstig de Griffiths han situat el 19-3 que posava el títol de cara a l’Entrepinares. Al minut 80 un assaig convertit per Josep Balsalobre ha maquillat el marcador amb el 19-8 final. El conjunt castellà ha aprofitat les errades en defensa de la Santboiana i la seva precipitació en atac per adquirir un avantatge que no ha deixat escapar durant tot el partit. Ha estat un voler i no poder dels de Sant Boi que ho han intentat tot el que han pogut però sense tenir encert en els metres finals.

El degà del rugbi estatal es torna a quedar a les portes de la glòria contra el mateix rival que el 2013 i haurà d’esperar a la pròxima temporada per intentar guanyar un títol que se li resisteix des del 2006. No ha pogut completar la gran temporada amb la consecució de la Lliga.

Fitxa tècnica

Quesos Entrepinares: Pablo Gutiérrez, Pablo Miejimolle, Alex Woonton, Lucas Lastra, Ignacio Molina, Borja Estrada, Kalo Gavidi, Leigh Thompson, Pablo Gil, Daniel Snee, Rodrigo López, Gareth Griffiths, Alex Müller, Guillermo Mateu i Casey Stone. També Sergio Valverde, Manuel Mora, Stefano Tucconi, Steve Barnes, Álvaro Ferrández, Frederic Montagut, Diego Gorosito i Alberto Blanco.

UE Santboiana: Youri Petit, Jonathan Phipps, Dani Petreanu, Josep Balsalobre, Jamie Chipman, Niels Van de Ven, Rubén Sanz, Afa Tauli, Héctor García, Ki Anufe, Nil Baró, Tenga Baker, Fede González, Javier Orbaneja i Marcos Puig. També Chichua, Delgà, Blasco, Chivers i Lauret.

Estadi: Pepe Rojo

Àrbitre: Alhambra Nievas.

Recomanacions personalitzades