La Santboiana disputarà la final de la Divisió d’Honor

La Unió Esportiva Santboiana estarà a la final de la Divisió d’Honor de rugby en desfer-se del Cisneros a les semifinals del play-off. per 29-13 en un partit amb domini clar dels santboians. El seu rival a la final serà el Quesos Entrepinares de Valladolid en camp contrari.

Imatge del partit entre la Santboiana i el Cisneros // UE Santboiana - Edurois

Imatge del partit entre la Santboiana i el Cisneros // UE Santboiana – Edurois

La Santboiana de Lewis Williams s’ha classifcat per a la final de la Divisió d’Honor després de guanyar el Complutense Cisneros a la segona semifinal del play-off per 29-13 en un Estadi Baldiri Aleu que presentava l’ambient de les grans ocasions. Es jugarà el títol contra el Quesos Entrepinares que va derrotar a El Salvador (27-10). Els dos primers classificats de la fase regular es veuran las cares per tercera vegada aquesta temporada.

El partit ha començat amb un domini clar de l’equip local. Als cinc minuts ha arribat el primer assaig d’Héctor García i després Ki Anufe ha augmentat l’avantatge amb una transformació. Posteriorment el Cisneros ha tingut la possessió de l’oval però no s’ha traduït en punts gràcies al treball i esforç defensiu de la Santboiana. El marcador al descans era de 13-3 després de la segona marca d’Afa Tauli i un cop de càstig de l’equip madrileny.

La segona part s’ha iniciat amb una altra transformació visitant però sense comprometre la victòria local (13-6). Sis punts consecutius de Ki Anufe han situat la màxima diferència de la Santboiana (19-6) que deixava l’accés a la final molt a prop. Un altre assaig de Rubén Sanz posava el marcador en 24-6 que sentenciava definitivament la semifinal.

El Cisneros ha anotat la seva única marca del partit per retallar punts quan quedaven sis minuts per a la conclusió. La Santboiana ha arrodonit la victòria amb un últim assaig que situava el 29-13 definitiu en un partit que els locals han dominat des de el xiulet inicial sense témer pel resultat.

El pròxim diumenge 31 de maig a les 12:30 a l’estadi Pepe Rojo de Valladolid la Santboiana tindrà l’oportunitat de guanyar la vuitena lliga de Divisió d’Honor de la seva història i compensar el mal regust de boca de la final perduda per 27-25 fa dues temporades contra el mateix rival, el Quesos Entrepinares.

Fitxa tècnica

Santboiana: Youri Petit, Jonathan Phipps, Dani Petreanu, Josep Balsalobre, Jamie Chipman, Niels Van de Ven, Rubén Sanz, Afa Tauli, Héctor García, Ki Anufe, Nil Baró, Tenga Baker, Fede González, Javier Orbaneja i Marcos Puig.  També Chichua, Delgà, Tabuenca, Duran, Blasco, Chivers, López i Lauret.

Cisneros: Blanco, Hayali, Espinós, Marín, Molina, Hogg, Villanueva, Del Valle, Niño, Hernández, Soriano, Mota, Tudela, Cano i Boccardo. També Ortiz, Pajares, Fulljames, Berrio, Fernández, Calle, Sainz i Carreras.

Estadi: Baldiri Aleu.

Àrbitre: Igotz Gallastegi.

Recomanacions personalitzades