Sant Boi dedica una plaça al líder veïnal Pedro Torón

El cofundador de l’associació de veïns del barri de Casablanca, Pedro Torón, ja té una plaça amb el seu nom al barri pel qual va treballar durant dècades. L’homenatge s’ha fet coincidint amb el 40è aniversari de l’entitat veïnal.

Homenaje a Pedro Torón // Ajuntament de Sant Boi

Homenaje a Pedro Torón // Ajuntament de Sant Boi

Pedro Torón Duimovich (La Habana 1931 – Sant Boi 2007) va ser un dels fundadors de l’associació de veïns de Casablanca. Va viure a Sant Boi a partir de l’any 1972 i va treballar a la SEAT com a metal·lúrgic.

El dirigent veïnal es va involucrar amb multitud de reivindicacions del barri de Casablanca. L’urbanisme, l’educació i la situació social van ser les seves principals preocupacions. Per reconèixer tota la feina que va fer pel barri, i després d’aprovar-se per unanimitat al ple municipal Sant Boi, s’ha decidit posar-li el seu nom a una plaça en «reconeixement als anys de dedicació al barri». Autoritats i familiars van assistir a l’acte on es va fer oficial l’homenatge. Des d’ara, la confluència dels carrers de Badajoz i Barcelona porta el nom de Pedro Torón.

L’homenatge pòstum al líder veïnal, al que van assistir familiars seus, s’ha fet en el marc de la celebració del 40è aniversari de l’associació de veïns de Casablanca, que Torón juntament amb altres santboians va fundar l’any 1974.

Fa unes setmanes es va fer també un homenatge a una altra figura històrica del moviment veïnal a Sant Boi, Josep Fabregat, del barri de Marianao. En aquest cas s’ha instal·lat una escultura de Ferran Soriano al pati del Casal de Marianao per recordar-lo.

Recomanacions personalitzades