Més de 100 joves retraten el seu entorn en el projecte «Imagina Sant Boi»

115 adolescents han participat en el projecte «Imagina Sant Boi». Els joves han fet safaris fotogràfics pel seu barri durant els últims mesos, han presentat els vídeos i fotos i finalment han elaborat un mapa de percepcions a partir de tot el material captat. La idea de l’Ajuntament és estendre el projecte a altres barris.

Els joves es van mostrar molt participatius a la cloenda de la primera fase del projecte a Can Massallera // Ajuntament de Sant Boi

Els joves es van mostrar molt participatius a la cloenda de la primera fase del projecte a Can Massallera // Ajuntament de Sant Boi

Alumnes del Pedagogium Cos, de l’institut Ítaca i del grup El Carreró han fet durant les últimes setmanes un seguit de safaris fotogràfics. La idea consistia en convidar als adolescents d’entre 14 i 16 anys a fotografiar el seu entorn més immediat a través dels telèfons mòbils o les càmeres de fotos dels mateixos joves. Els participants en el projecte han retratat diferents llocs de la ciutat que els han cridat l’atenció i han posat les imatges a l’abast de tothom a través de plataformes com Instagram.

El projecte ha permès aconseguir material gràfic per fer una exposició interactiva que es podrà presentar als espais expositius de Can Massallera i el centre d’art Can Castells. També s’ha fet un mapa de percepcions elaborat a partir del debat a partir de les fotografies. Els resultats del projecte amb propostes fetes pels mateixos joves es presentaran al consell de districte.

L’objectiu d’aquesta experiència, segons el consistori, és que «els adolescents creguin en ells i en els seus companys, vulguin conèixer i experimentar, s’impliquin en la seva ciutat i desenvolupin habilitats comunicatives i de diàleg».  Degut al bon funcionament aconseguit als barris Centre i Vinyets – Molí Vell s’està valorant adaptar l’experiència per elaborar un material didàctic al servei dels instituts de secundària i els darrers cursos de primària i per fer arribar la iniciativa així a altres barris de la ciutat.

L’acte de cloenda de la primera fase del projecte es va celebrar el passat divendres a Can Massallera amb la presència d’unes 120 persones entre alumnes i professors dels centres educatius participants. Un vídeo mostra un resum de la feina feta i recull les sensacions dels joves que han format part del projecte.

Recomanacions personalitzades