Tres detinguts per robar 400 quilos de coure a l’estadi Joan Baptista Milà

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut tres individus pel robatori de 400 quilos de coure de l’estadi municipal de Sant Boi el 28 de març. Els lladres van intentar fugir de la policia amb la furgoneta carregada però van acabar estavellant-se contra uns cotxes aparcats.

Els lladres van robar el cablejat de les torres de llum de l'estadi // FC Santboià

Els lladres van robar el cablejat de les torres de llum de l’estadi // FC Santboià

Els lladres van actuar la nit del 27 al 28 de març. Van accedir a l’estadi municipal Joan Baptista Milà i van emportar-se tot el cablejat elèctric que van poder de l’equipament esportiu. Van carregar la furgoneta amb tot el coure que portaven -uns 400 quilos- i van iniciar el camí de tornada a casa, a Barcelona. Però pel camí van ser interceptats per dos vehicles amb agents de paisà de la Guàrdia Urbana de la capital catalana al carrer Química del barri de la Marina de Port.

El vehicle, amb matrícula estrangera i visiblement carregat, ja estava fitxat per delictes previs. Quan els van fer l’alto, al voltant de les sis del matí, el conductor de la furgoneta va accelerar de cop intentant emportar-se per davant l’agent que havia baixat del cotxe policial, segons ha informat la Guàrdia Urbana en un comunicat.

La fugida no va durar gaire ja que el conductor va perdre el control del vehicle pocs instants després, al carrer Mare de Déu del Port cantonada amb Foneria, xocant contra tres cotxes que es trobaven aparcats a la via. Els lladres van intentar fugir corrents però tres dels quatre ocupants de la furgoneta van ser detinguts.

Es tracta de tres homes de nacionalitat romanesa de 18, 29 i 31 anys. Un quart membre de la banda, que precisament era el conductor, va poder escapolir-se. El fugitiu té 24 anys i ha estat identificat i denunciat per atemptat a l’autoritat, falta de danys i conducció temerària però no ha pogut ser trobat per la policia. Als tres detinguts se’ls imputa el delicte de robatori de cable de coure.

La Guàrdia Urbana de Barcelona creu que els detinguts podrien ser responsables d’altres robatoris de coure similars al Baix Llobregat i l’entorn de Barcelona.

Recomanacions personalitzades