80 santboians participen a la tercera edició del programa «Joves per l’ocupació»

80 persones de Sant Boi participen a una nova edició del programa que promou la reinserció laboral o el retorn a les aules de joves en situació d’atur i sense estudis. Els joves reben formació i faran pràctiques a empreses de l’entorn. El 87,5% dels participants l’any passat van trobar feina o van tornar a estudiar.

Alguns dels participants a la tercera edició del programa "Joves per l'ocupació" durant la presentació // Ajuntament de Sant Boi

Alguns dels participants a la tercera edició del programa «Joves per l’ocupació» durant la presentació // Ajuntament de Sant Boi

«Joves per l’Ocupació» és un programa dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que es troben en situació d’atur i amb baixa qualificació perquè en el seu moment no van acabar l’ESO o la van finalitzar però no van continuar estudiant. L’objectiu del programa es promoure la reinserció laboral o la reincorporació al sistema educatiu reglat.

El programa beneficia a un total de 80 joves de la ciutat i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu. Coressa és qui s’encarrega de gestionar el programa formatiu.

Els joves realitzen cursos de formació professionalitzadora sobre diferents especialitzacions. N’hi ha set cursos diferents: auxiliar de cuina i rebosteria; maitre, cambrer i sommelier; monitor d’activitats esportives dirigides; gestor de magatzem; auxiliar de comerç i atenció al públic; i vigilant de seguretat privada.

Un cop finalitzada la formació, a partir del mes de maig faran pràctiques durant 80 hores en empreses de Sant Boi i ciutats de l’entorn. El proper dimarts hi ha organitzat un acte a Coressa adreçat a les empreses i comerços que tinguin interès en contractar algun d’aquests joves per informar-los de les possibilitats que ofereix el programa de pràctiques i tractar de potenciar la seva posterior contractació.

Bon precedent

La presentació del programa "Joves per l'Ocupació" s'ha fet a Can Massallera // Ajuntament de Sant Boi

La presentació del programa «Joves per l’Ocupació» s’ha fet a Can Massallera // Ajuntament de Sant Boi

Durant tot el programa, els joves participen en tutories grupals i individuals d’orientació i acompanyament a la inserció laboral. Segons dades de l’Ajuntament de Sant Boi, l’anterior edició del programa es va tancar amb la inserció laboral de més de la meitat dels participants.

Concretament, un 57,5% van trobar feina i un altre 30% va aconseguir retornar al sistema educatiu ja sigui continuant els estudis de secundària a través de l’Institut Obert de Catalunya o preparant la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà. Amb tot, el 87,5% dels participants van aconseguir, per tant, el seu objectiu fixat.

A l’acte de presentació de la tercera edició del programa, celebrat el dimecres 15 d’abril, han assistit l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la responsable de l’àrea de Nous Jaciments d’Ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Marta Cañellas.

Recomanacions personalitzades