Un centenar de persones assisteixen a la jornada «L’activació temporal dels espais buits», organitzada per informar del concurs d’idees obert a Sant Boi i per conèixer experiències similars dutes a terme a altres ciutats com Barcelona, Manresa i Igualada.
El Coboi vol omplir espais buits de la ciutat com quioscos i locals en desús per omplir-los d’activitat i dinamitzar espais públics mancats de vida. Per presentar la iniciativa i a la vegada conèixer exemples inspiradors, el passat dijous 5 de març es va celebrar a Cal Ninyo la jornada «L’activació temporal dels espais buits».
Davant un centenar de persones, es van presentar diverses experiències de reactivació temporal d’espais buits que es poden considerar casos d’èxits: el Pla Buits a Barcelona, el REC.0 a Igualada, el BaHima Pop Up Espais a Manresa i la Manlleu Galeria d’Art. També va participar a la inauguració l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que va considerar la recuperació d’espais buits com «una forma innovadora de donar resposta a necessitats actuals i generar noves oportunitats».
Posteriorment es va oferir un interessant diàleg entre Sergi Rufat, soci fundador de Tàndem Social, i Salvi Pagés, de l’empresa Deloitte. Mentre Rufat aportava el punt de vista de l’emprenedoria social, Pagés es va centrar en explicar les limitacions normatives en relació a l’activació d’espais buits. El diàleg va ser moderat per Mohamed El Amrani, emprenedor social que presideix la Xarxa de Convivència i que va ser guardonat l’any passat amb el Premi Nacional Jove Emprenedor Social i el Premi Fundació Príncep de Girona.
Prèviament, el cap de l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Oriol Estela, va destacar l’exemple del Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (Coboi) com «una experiència interessant per a molts altres municipis».