El festival Rubrifolkum compleix cinc anys de vida

El Rubrifolkum, també conegut com a Tradicionàrius Baix Llobregat, arriba a la cinquena edició. Grups neo folk nacionals i internacionals actuaran a Sant Boi entre el 7 i el 14 de març. Dissabte 14 es celebraran els cinc anys amb una festa especial als jardins de l’Ateneu.

RUBRIFOLKUM 2015 - DOSSIER PREMSAEl festival de neo folk Rubrifolkum compleix cinc anys de vida i ho celebrarà proposant concerts dobles amb un alt nivell musical però sempre mantenint els preus populars de les entrades sis euros.

Enguany grups com Balkan Alien Sont (Irlanda del Nord), Maut (Aragó), Marta Barbero & Luis Peixoto (Portugal), Böj (Galícia) o Grog (Sant Boi) actuaran en un festival que es durà a terme entre els propers 7 i 14 de març.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’organització del #Rubriday, una festa de celebració dels cinc anys de vida de la iniciativa que es farà el 14 de març als jardins de l’Ateneu Santboià amb concerts vermut i  una calçotada popular inclosa.

La iniciativa, que va néixer l’any 2011, està gestionada per l’associació Qui hi ha? i té com a objectiu donar a conèixer les «propostes de renovació de la música d’arrel» a nivell nacional i internacional amb la intenció de crear nous públics d’aquest gènere musical i enriquir l’oferta cultural i musical santboiana. Per tercera ocasió, el festival esdevé el Tradicionàrius Baix Llobregat a partir de l’acord amb el festival de Barcelona.

A més de la programació de concerts, també es faran tallers a càrrec d’alguns dels músics que participen al festival i gràcies a les Tavernes Rubrifolkum es continua duent la música d’arrel a bars i tavernes de Sant Boi.

Recomanacions personalitzades