La PAH de Sant Boi protesta contra la nova Llei de Seguretat Ciutadana del PP

Una quarantena de persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sant Boi es concentren a la plaça de l’Ajuntament per fer pública la seva oposició a la nova llei de seguretat ciutadana impulsada pel PP i que els col·lectius contraris a ella han qualificat com «llei mordassa». 

Durant la concentració contra la llei mordassa es va desplegar una pancarta on es llegia 'No a la llei mordassa. Franco ha tornat' // Maria Roda

Durant la concentració contra la llei mordassa es va desplegar una pancarta on es llegia ‘No a la llei mordassa. Franco ha tornat’ // Maria Roda

Una hora abans de l’inici del ple municipal del mes de gener a l’Ajuntament de Sant Boi, la PAH convocava els ciutadans a concentrar-se a la porta del consistori en senyal de protesta a la nova Llei de Seguretat Ciutadana impulsada pel Partit Popular. La coneguda com a «llei mordassa» és el motiu pel qual aquesta plataforma ciutadana es va reunir, mostrant cartells i pancartes on es demanava «llibertat d’expressió».

El moment àlgid de la concentració va ser quan un membre de la PAH va agafar l’altaveu per llegir un document on s’expliquen alguns exemples de com afecta la nova llei als ciutadans. I és que la Llei de Seguretat Ciutadana, aprovada a principis del mes de desembre passat al Congrés dels Diputats pel PP, ja té amb una àmplia oposició arreu del país.

Segons el text llegit per la PAH, la nova legislació que regula l’ús de l’espai públic és “un atemptat contra les llibertats dels ciutadans” i imposa “multes salvatges pel fet d’exercir aquestes llibertats”. A més, el text fa una crida a tots els moviments social «a no creuar-se de braços i a unir-se per protestar contra una nova llei injusta».

Després de l’acte reivindicatiu, que ha transcorregut de manera pacífica durant gairebé una hora, els membres de la PAH de Sant Boi, acompanyats de companys d’altres plataformes de la comarca com la PAH Sant Vicenç, la PAH Molins de Rei o la PAH Viladecans han entrat al ple municipal, on s’ha aprovat una moció de rebuig a la polèmica llei.

Recomanacions personalitzades