L’Ajuntament de Sant Boi rebutja la «llei mordassa»

L’Ajuntament de Sant Boi aprova una moció en contra de l’anomenada «llei mordassa» amb l’abstenció de PxC i el vot en contra del PP. Els activistes de la PAH van inundar la sala de plens amb les seves samarretes verdes i van prendre la paraula per criticar el contingut de la llei.

Xosé Casar, membre de la PAH de Sant Boi va llegir un text de rebuig a la llei mordassa. // Maria Roda

Xosé Casar, membre de la PAH de Sant Boi va llegir un text de rebuig a la llei mordassa // Maria Roda

A petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), els grups municipals del govern -PSC i ICV- van portar al ple municipal del mes de gener una moció rebutjant el projecte de Llei de Seguretat Ciutadana impulsat en solitari pel govern del PP, la més coneguda com «llei mordassa».

Xosé Casar, membre de la PAH, va llegir a la sala de plens, davant dels regidors i d’una quarantena d’activistes vestits amb la ja tradicional samarreta de color verd, el mateix text que havien llegit minuts abans a la plaça de l’Ajuntament. «No podrem acompanyar a afectats davant un desnonament, ni podrem dir-li a la cara a un polític que és un corrupte, ni realitzar manifestacions pacífiques», va llegir Casar amb contundència. Els membres santboians de la PAH van estar acompanyats d’altres plataformes del Baix Llobregat, com la PAH Viladecans, la PAH Sant Vicenç o la PAH Molins de Rei.

El PSC va detallar que ells votaven a favor de la moció perquè estaven «totalment d’acord» amb les peticions que aquesta expressava. El seu soci de govern, ICV, va explicar que aquesta llei és «pròpia d’altres èpoques de la història recent d’aquest país» i va confirmar també el vot a favor de la formació ecosocialista. Les dues intervencions de l’equip de govern van acabar amb els aplaudiments de la sala.

No va passar el mateix quan va agafar el torn de paraula la portaveu del Partit Popular, Marina Lozano, qui va defensar la nova llei mentre persones del públic xiulaven i li cridaven «feixista» i «corrupta». Lozano va detallar que «la llei condemna totes les violències ja que l’últim any el cost del vandalisme humà ha estat de 47 milions d’euros». A més, va afegir que en la llei «no hi ha cap restricció al dret a manifestació», una declaració que va fer que de nou el públic cridés en contra del Partit Popular.

Després d’uns instants de molta tensió, la moció va ser aprovada amb el suport de PSC, ICV i CiU, amb l’abstenció de PxC i el vot en contra del PP.

Recomanacions personalitzades