La santboiana Claudia Ruiz és l’autora de la felicitació de Nadal de la Fundació Príncep de Girona

Claudia Ruiz, una jove de 13 anys de Sant Boi de LLobregat i participant del projecte Pigmalió de la Fundació Marianao, il·lustra la felicitació de Nadal de la Fundació Príncep de Girona d’aquest any. El dibuix guanyador porta per títol ‘Per un món igualitari i just on tots els infants tenim dret a jugar’.

El dibuix de la jove santboiana Claudia Ruiz il·lustrarà la felicitació de Nadal de la Fundació Príncep de Girona d'aquest any. // Fundació Marianao

El dibuix de la jove santboiana Claudia Ruiz il·lustra la felicitació de Nadal de la Fundació Príncep de Girona d’aquest any // Fundació Marianao

La Fundació Príncep de Girona va convocar un concurs de dibuix entre els nens i nenes participants en el seu projecte Pigmalió, un programa que busca la integració escolar de joves en risc d’exclusió a través de l’esport. L’objectiu del concurs era escollir la felicitació de Nadal de la Fundació. A la convocatòria s’han presentat 48 treballs procedents de Girona, Madrid, Sant Boi de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat, ciutats en les quals la Fundació desenvolupa aquest programa.

La guanyadora del concurs ha estat Claudia Ruiz, una jove santboiana que participa del projecte a través de la Fundació Marianao, on també rep classes de reforç escolar. Des de l’entitat de Sant Boi es mostren «molt agraïts i contents per aquest reconeixement que ha rebut la Claudia». La cap d’àrea de Comunitat Educadora de la Fundació Marianao, Miriam Rodríguez, assegura que Ruiz «sho mereix per totes les ganes i feina feta».

La selecció del dibuix guanyador ha estat a càrrec d’un jurat format per Hugo Fontela -jove artista plàstic asturià establert a Madrid i Premi Príncep de Girona 2014 d’Arts i Lletres- Víctor Julio i Joan Delmàs , dissenyadors gràfics. El jurat va decidir concedir el primer premi a Claudia Ruiz per haver sabut representar la força i optimisme dels nens, fins i tot en un entorn advers i perquè el seu dibuix representa els valors de felicitat, prosperitat, generositat i il·lusió.

La guanyadora del concurs, a més de veure el seu dibuix il·lustrant la felicitació de la Fundació del recentment nomenat rei d’Espanya rebrà un diploma acreditatiu. La Fundació Marianao, per la seva banda, rebrà un lot de material educatiu valorat en 500 euros. El segon premi ha estat per a Sokayna Chafi del barri de Pont Major de Girona. Abdelaziz Chafi també del Pont Major ha rebut el tercer premi.

Recomanacions personalitzades