La UE Santboiana renuncia a jugar la Copa del Rei de rugbi

Els de Sant Boi anuncien que no volen participar en la pròxima edició de la Copa del Rei de rugbi perquè consideren que «el ritme de partits» d’aquesta temporada no «és viable». 

La Santboiana en un partit d'aquesta temporada // UE Santboiana

La Santboiana en un partit d’aquesta temporada // UE Santboiana

La Unió Esportiva Santboiana ha anunciat que no participarà en la pròxima edició de la Copa del Rei de Rugby. El club degà del rugbi espanyol i el segon amb més Copes del Rei a les seves vitrines explica en un comunicat que el calendari de la temporada 2014-2015 aprovat per la Federación Española de Rugby és una decisió en què la UE Santboiana «no ha participat» i que presenta un «ritme de partits que no és viable segons la planificació de la temporada feta per l’equip tècnic del primer equip del club».

La falta de quòrum a l’hora d’elaborar el calendari és, doncs, una de les causes que al·lega la Santboiana per renunciar a aquesta competició. A més, des del cos tècnic dirigit per l’entrenador Lewis Williams s’entén que si es vol anar a per la lliga cal que els jugadors tinguin descans.

El club de Sant Boi recorda que la seva plantilla està formada per jugadors amateurs en un 83% i que, molt d’ells, han d’atendre les «seves obligacions personals, laborals i d’estudis». A principi de temporada van planificar un mes de descans entre el 14 de desembre i el 18 de gener, just quan comença la Copa del Rei. La Santboiana també denúncia que està obligada a afrontar temporades amb activitat esportiva continuada «durant 10 mesos» i que això és més habitual en «plantilles professionals que en plantilles d’aficionats».

Tot i això, l’entitat també afirma que pren aquesta decisió amb «tot el respecte per la competició de la Copa del Rei i als clubs que la disputin». La Copa reuneix als 8 millors classificats de la Lliga abans de l’inici de la seva disputa i, enguany, la Santboiana és líder de Divisió d’Honor. Sense el favorit la competició queda desvirtuada.

Recomanacions personalitzades