La crescuda del riu Llobregat obliga a tallar la carretera BV-2002

El nivell d’aigua que porta el Llobregat després de les jornades de pluja dels últims dies han obligat a tallar provisionalment la carretera BV-2002 per una inundació sota el pont de les vies del tren. Els accessos per a vianants al riu Llobregat també s’han tallat per prevenció.

El Llobregat, crescut al seu pas per Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

El Llobregat, crescut al seu pas per Sant Boi // La Meteo del Baix Llobregat

Les continues pluges del cap de setmana han tingut els seus efectes a la mobilitat de Sant Boi, com hauran pogut comprovar tots aquells que hagin agafat el cotxe. La carretera BV-2002 es troba tallada a la circulació de vehicles des de diumenge ja que s’ha inundat a causa de la crescuda del cabal del riu Llobregat.

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona s’han fet diversos treballs per treure l’aigua i el fang acumulats a l’alçada del pont de Can Diví però, de moment, no és possible reobrir la carretera. Aquesta ha estat senyalitzada abans d’arribar al punt del tall i s’han col·locat senyalitzacions recomanant els itineraris alternatius però el tall d’aquesta via tant utilitzada ha provocat importants afectacions a la circulació durant tot el matí de dilluns.

La carretera BV-2002 s'ha inundat i ha quedat provisionalment tallada // La Meteo del Baix Llobregat

La carretera BV-2002 s’ha inundat i ha quedat provisionalment tallada // La Meteo del Baix Llobregat

Rutes alternatives

La Policia Local de Sant Boi recomana que, fins que no baixi el nivell freàtic de les aigües del riu i es pugui reobrir la carretera, s’utilitzin vies alternatives. Per al trànsit a l’interior de la ciutat, es recomana utilitzar les rutes que passen per Ciutat Cooperativa com el passeig Lluís Companys o el carrer Frederic Mompou.

Una altra alternativa són els carrers Sant Joan Bosco de Vinyets – Molí Vell i l’avinguda Maria Girona fins el centre de la ciutat. En aquesta avinguda s’han modificat els semàfors i s’ha reforçat la presència policial per agilitzar el pas dels vehicles. També s’ha habilitat el carril bus del carrer Torras i Bages per a l’ús de tots els conductors amb l’objectiu de facilitar la sortida de la població.

Accés al riu tallat

De forma preventiva, s’han tallat amb cinta policial els accessos per a vianants al riu Llobregat del carrer Maria Girona i el camí del Sorral. Aquestes han estat les úniques afectacions a Sant Boi del temporal que ha afectat Catalunya durant els últims dies, segons ha informat l’Ajuntament a la seva pàgina web.

Recomanacions personalitzades