Sant Boi exposa experiències educatives vinculades amb la salut mental al Congrés de Ciutats Educadores

L’Ajuntament de Sant Boi ha participat al Congrés Internacional de Ciutats Educadores a Barcelona. Entre més d’un centenar d’experiències d’arreu del món s’han donat a conèixer els projectes educatius vinculats amb la salut mental i el foment de la inclusió social.

El tinent d'alcalde de l'àrea d'Educació, Luis Pérez, durant la seva intervenció al congrés de Ciutats Educadores // Institut DiverSitas

El tinent d’alcalde de l’àrea d’Educació, Luis Pérez, durant la seva intervenció al congrés de Ciutats Educadores // Institut DiverSitas

El lema de la tretzena edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores era «Una ciutat educadora és una ciutat que inclou» i en això de la inclusió social Sant Boi tenia alguna cosa a dir. La presència de la ciutat a la trobada que es va celebrar del 13 al 15 de novembre a Barcelona es va concretar en una ponència explicativa sobre l’experiència municipal «Desmuntant rumors. Accions comunitàries per fomentar la inclusió» a la primera jornada del congrés. La ponència va donar a conèixer un projecte municipal per actuar contra l’exclusió de les persones provinents d’altres indrets i aturar els rumors sobre aquestes mitjançant la formació, la reflexió i la participació de la comunitat.

El dia següent, divendres 14 de novembre,es van exposar tres projectes educatius vinculats amb la salut mental: «Mediació, gestió de conflictes i salut mental», a càrrec de l’Ajuntament i el clúster de salut mental de Catalunya; «Relacionar la vida» del Centre Assistencial en Salut Mental Benito Menni i les escoles Benviure i Parellada; i «Música, musicoteràpia i salut mental», on estaven implicades l’escola municipal de música Blai Net, el CASM Benito Menni i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Juntament amb les de Sant Boi, 150 experiències d’arreu del món s’han presentat al llarg de tres dies com a exemples de bones pràctiques educatives per a la inclusió.

Recomanacions personalitzades