La Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Sant Boi presenta les accions pel nou curs escolar

La presentació de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Sant Boi de Llobregat aplega al voltant de 200 persones a Can Massallera. L’institut Marianao ha estat reconegut públicament per aconseguir el Premi Escoles Verdes 2014.

LA Xarxa d'Escoles Verdes de Sant Boi busca l'implantació de projectes educatius que relacionin sostenibilitat i ciutat. // Ajuntament de Sant Boi

La Xarxa d’Escoles Verdes de Sant Boi busca l’implantació de projectes educatius que relacionin sostenibilitat i ciutat // Ajuntament de Sant Boi

La Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Sant Boi ha començat la seva feina aquest curs. Ho ha fet amb una presentació a Can Massallera davant unes 200 persones que també ha comptat amb un debat sobre la reducció i la recollida selectiva dels residus a l’administració i als centres educatius. Dos alumnes de quart de primària de l’escola Fernández Lara han fet les preguntes i han dinamitzat el debat entre els assistents.

Les actuacions principals pensades per aquest curs escolar 2014-2015 són desenvolupar els plans d’acció dels centres de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat; realitzar un cicle de seminaris sobre la matèria que potenciï l’intercanvi, la formació i el treball en xarxa; realitzar alguna acció al territori coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i el cinquè aniversari de la xarxa; millorar la difusió a través de les xarxes socials; i resoldre problemes operatius actuals per garantir que al final del curs actual es faci correctament la recollida selectiva als 18 centres adherits a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Sant Boi, introduint a la vegada mesures per reduir el nombre de residus generats.

Els principals objectius i actuacions de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat per aquest curs 2014-2015 van ser presentats per Josep Puigdengolas, tinent d’alcalde de Medi Ambient, Entorn Natural i Salut Pública de Sant Boi, i Júlia García, membre de l’Associació Catalana de Cases de Colònies, que és l’organisme encarregat de l’assessorament i suport tècnic a la Xarxa.

Reconeixement a l’institut Marianao

El centre protagonista de la jornada va ser l’institut Marianao, que a finals del curs passat va rebre el Premi Escoles Verdes 2014. La directora de l’institut, Fina García, el coordinador ambiental, Joan Vives, i un grup d’alumnes del centre van explicar el que significava la concessió del premi en reconeixement a una trajectòria continuada de l’ambientalització integral del centre i les seves principals experiències de 15 anys com escola verda. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, va fer un reconeixement públic al centre per haver aconseguit el premi.

«Tant el Premi Escoles Verdes lliurat a l’Institut Marianao pels seus 15 anys de trajectòria com el treball diari de tots els centres educatius que formen part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat són un orgull per a Sant Boi, i situen la nostra ciutat com un referent en educació per a la sostenibilitat» valora el regidor de Medi Ambient, Josep Puigdengolas. La cloenda de l’acte va anar a càrrec del tinent d’alcalde d’Educació, Luis Pérez, i de l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret.

Recomanacions personalitzades