L’institut Marianao rep el Premi Escoles Verdes

La Generalitat reconeix la tasca del centre educatiu de Sant Boi de Llobregat coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient. L’institut Marianao porta 15 anys millorant en l’educació per a la sostenibilitat, incorporant criteris ambientals en la gestió del centre i el currículum educatiu.

La Generalitat de Catalunya ha entregat el Premi Escoles Verdes a l’institut Marianao de Sant Boi de Llobregat. El centre santboià ha rebut aquesta condecoració pels «més de 15 anys de treball de millora continuada en l’educació per la sostenibilitat», segons informa el departament de Territori i Sostenibilitat.

La mateixa Generalitat titlla la tasca del Marianao per tal d’integrar el criteri ambiental en la gestió del centre i en el currículum educatiu de «persistent, continuada, rigorosa, estricta i comunicativa». Per últim, també destaquen la participació en projectes nacionals i internacionals d’educació ambiental i la seva implicació constant en la millora del medi local.

Representants de l'institut Marianao van recollir el premi Escoles Verdes // Ajuntament de Sant Boi

Representants de l’institut Marianao van recollir el premi Escoles Verdes // Ajuntament de Sant Boi

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, acompanyat de la Directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, va presidir l’entrega dels Premis Medi Ambient de la Generalitat 2014 durant una cerimònia celebrada a l’Institut d’Estudis Catalans.  L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Josep Puigdengolas, a més d’una nombrosa representació de l’institut, amb alumnes, pares i docents.

El Premi Escoles Verdes té com a objectiu reconèixer públicament iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat entre els centres escolars que tenen el distintiu d’escola verda. Més de 600 centres a tot Catalunya ja formen part d’aquest programa que enguany celebra el seu quinzè aniversari. Són escoles, com l’institut Marianao, que fan diferents iniciatives per avançar, des de l’educació, cap als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Recomanacions personalitzades