Sant Boi Rewind, el passat musical santboià reviu per una nit

Sant Boi Rewind és un cicle de concerts amb olor a naftalina renovada. La proposta cultural consisteix en donar als ciutadans l’oportunitat de gaudir per una nit de la música de grups santboians que no estaven en actiu des de fa anys.  

Logo del cicle de concerts 'Sant Boi Rewind' // Sant Boi Rewind

Logo del cicle de concerts ‘Sant Boi Rewind’ // Sant Boi Rewind

L’espai cultural Les Muses de Casablanca es posa el seu vestit de gala cada divendres i dissabte durant un mes per reviure el passat musical de la ciutat. Bandes dels anys 90 majoritàriament, probablement el període recent de més activitat al poble, es retroben per fer gaudir al públic d’una nit irrepetible, ja que aquests grups no estan en actiu, aspecte que fa encara més atractiva la possibilitat de veure’ls de nou sobre l’escenari. El projecte a més de ser una oferta cultural totalment diferent a la resta, té el valor afegit de voler dinamitzar un barri oblidat a la ciutat com és el de Casablanca.

Fins al moment els concerts han estat un èxit de públic arribant en algunes nits a superar de llarg les 100 persones. «La majoria dels grups amb els que hem parlat estan entusiasmats amb la proposta ja que molts fa anys que no agafen el instrument», explica Miguel Ceide. Son els mateixos grups qui decideixen quines cançons tocaran i quin tipus d’espectacle oferiran. «Ens sorprèn com de preparats arriben als concerts, i es nota que l’oportunitat de tornar a fer un concert els fa il·lusió», comenta Isabel Jiménez.

Les trajectòries en el món de l’organització i promoció d’activitats culturals dels tres creadors del projecte ja parlen del caràcter emprenedor del Sant Boi Rewind. La Isabel Jiménez i en Carlos Montserrat van portar durant set anys la gestió de la teteria Namasté i la programació d’estiu dels jardins de Can Castells, a més a més de la fira Fem Salut. En Miguel Ceide, que va editar el fanzine No Action!, va formar part de l’equip gestor del cicle de concerts Psychiatric, va col·laborar en l’exposició One, Two, Three!!! La Música del Nostre Temps del Museu de Sant Boi i actualment és president de l’Associació de Creadors Independents LQ i també desenvolupa la seva tasca de DJ amb el sobrenom de mOrsa punxadiscos. Aquestes persones, amb una trajectòria destacada, són els coordinadors del primer cicle de concerts Sant Boi Rewind.

L'escenari on es fan els concerts, a l'espai cultural Les Muses // Maria Roda

L’escenari on es fan els concerts, a l’espai cultural Les Muses // Maria Roda

Un cop creat el dossier del projecte van decidir anar a l’Ajuntament a presentar la proposta per aconseguir el seu suport, ja que anys enrere des de la regidoria de Joventut s’apostava molt per la música local. El finançament dels concerts corre a càrrec de les seves butxaques, i com per ells «la cultura no es gratuïta» des d’un inici van tenir clar que als grups se’ls hi pagaria, a més de convidar-los aquella mateixa nit a sopar. A més, han creat «un crowfunding d’estar per casa» on per 1 euro els nostàlgics poden tenir  un pack que inclou una xapa, enganxines, un CD i dos exemplars del fanzine ‘El ruidoso’.

Un cop finalitzi el primer cicle d’aquesta proposta de música alternativa, per on passaran les bandes Aran, Eidos, Laying Eggs, Listen, Nostalgix-69, Order, Reservados, The Ril, Sawaro, Sparky i Yellowstone, els tres membres de Sant Boi Rewind seuran per valorar tots els aspectes i decidir que fer en el futur. Tot i això, l’Isabel no s’ho pensa gaire al declarar: «Jo ja estic pensant en una segona edició del cicle». Així que si l’èxit continua, Casablanca tindrà música del passat santboiana per temps.

Recomanacions personalitzades